Procurorul general al României, Augustin Lazăr, spune că magistraţii îşi doresc un dialog cu cei care vor să modificle legile după care funcţionează sistemul judicar şi susţine că magistraţii care au luat poziţie faţă de modificările care ar urma să fie făcute în Parlament la aceste legi ”au luat o atitudine care la nivel european cu precizie înseamnă o lecţie anticorupţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem o magistratură la nivel european, o magistratură matură, care cunoaşte valorile culturii europene şi care este în măsură să apere independenţa Justiţiei. Zic că aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii române. (…) Magistraţii, vă rog să observaţi, se manifestă foarte decent, se manifestă foarte conştienţi de valorile culturii juridice europene. Nu au făcut nimic ofensator, ba dimpotrivă, au arătat că nu le este indiferent faptul că Justiţia română, că independenţa Justiţiei române poate fi afectată şi în aceste condiţii magistraţii au luat o atitudine care lanivel european cu precizie înseamnă o lecţie anticorupţie” a afirmat Augustin Lazăr.

Procurorul general mai spune totodată şi că se aşteaptă la un dialog cu cei care vor să aducă modificări legilor Justiţiei.  

”Ne aşteptăm la un dialog pentru că magistratura română are specialişti, CSM are experţi, Ministerul Justiţiei are două direcţii de experţi în materie de legislaţie şi acest dialog este absolut necesar pentru a realizalegi bune în acest domeniu. În niciun caz nu se poate face într-o manieră accelerată şi, aşa cum vedem noi, de azi pe mâine. Un text de lege se gândeşte îndelung, se studiază cu referire la consecinţele la impactul pe care poate să-l aibă în practică şi apoi este votat şi adoptat ca lege” a mai afirmat Lazăr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.