Peste 50 de judecători au ieşit, luni, în faţa Palatului de Justiţie din Galaţi, în semn de protest faţă de modificările legilor justiţiei, alături de aceştia venind şi un grup de circa 20 de persoane cu însemnele "#rezist" care au scandat "Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor" sau "Jos labele de pe justiţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei aproximativ 50 de judecători de la mai multe instanţe s-au strâns luni pe treptele Palatului de Justiţiei, nemulţumiţi de modificările legilor justiţiei.

"Este vorba despre anumite schimbări la legile justiţiei, de faptul că parlamentarii nu au ţinut cont de avizul negativ al CSM în această privinţă, iar pe de altă parte de propunerile de modificare a Codului de procedură penală în primul rând care pur şi simplu pun stavilă justiţiei în ceea ce priveşte probatoriile,  samd. Trebuie să înţelegem că sistemul de justiţie trebuie să rămână independent", a afirmat Robert George Florea, preşedinte şi purtător de cuvânt al Tribunalului Galaţi

.Alături de judecători, au fost şi circa 20 de persoane cu însemnele "#rezist" care au scandat lozinci precum "Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor", "Jos labele de pe justiţie", "Unde-i statul paralel ca să emigrez în el" sau "Nu vrem să fim o naţie de hoţi". 

"Suntem aici pentru a apăra justiţia şi legea. Nu cedăm. Luptăm pentru o lege în ţara asta, pentru toţi", a spus un protestar din grupul "#rezist".

Protestul judecătorilor a durat circa jumătate de oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.