Viteza globală a conexiunilor la internet, incluzând aici atât internetul fix, cât şi cel mobil, a crescut cu mai mult de 30 de procente în perioada noiembrie 2016 – noiembrie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiul realizat de Ookla, compania care deţine site-ul speedtest.net, cel mai folosit serviciu de testare a conexiunilor la internet, a dat publicităţii ceea ce numeşte stadiul evoluţiei internetului în ultimul an.

În luna noiembrie, viteze medie de download la nivel global a fost de 40,11 Mbps, indicând o creştere cu 31,6% faţă de noiembrie 2016. În ceea ce priveşte conexiunile mobile, viteze de download a ajuns la 20,28 Mbps, cu o creştere în ultimele 12 luni de 30,1%.

Upload-ul a fost realizat în medie cu 19,96 Mbps (25,9% creştere faţă de anul anterior) în cazul conexiunilor fixe şi 8,65 Mbps pentru cele mobile, în creştere cu 38,9%.

România îşi păstrează poziţia a cincea în topul conexiunilor fixe, fiind devansată doar de Singapore, Islanda, Hong Kong şi Coreea de Sub. Cu 104,46 Mbps, România este mult peste viteza media a conexiunilor la internet la nivel global. Doar ţările din top 5 depăşesc pragul de 100 Mbps.

Pe de altă parte, deşi a urcat trei poziţii, ţara noastră prinde abia locul 36 în topul conexiunilor mobile la internet. Chiar şi aşa, cu 29,42 Mbps, suntem cu aproape 50% peste viteze medie globală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.