Aproximativ 30 de persoane au protestat, duminică, în faţa Prefecturii Constanţa, faţă de creşterea impozitelor şi taxelor locale, ei fiind nemulţumiţi că multe dintre acestea vor suferi majorări importante de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestare a fost organizată de mai multe asociaţii civice nemulţumite de faptul că municipalitatea doreşte majorarea mai multor taxe şi impozite, începând de anul viitor.

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Constanţa, oamenii având fluiere şi vuvuzele.

Ei au scandat "Jos taxele", "Nu ne jupuiţi" şi aveau două pancarte pe care scria: "Nu vrem taxe majorate, vrem cheltuieli justificate".

Protestatarii solicită reducerea la minim a  nivelului de impozitare.

"Primarul municipiului Constanţa trebuie să propună reducerea la minim a nivelului de impozitare în municipiul Constanţa, iar Consiliul Local
trebuie să adopte această măsură prin care să susţină şi să genereze dezvoltare, să asigure o bază solidă, un climat sănătos economic şi social, care se fructifice potenţialul economic şi turistic şi să transforme Constanţa între un oraş cu adevărat atractiv pentru investitori", au
declarat protestatarii. 

Ei au precizat că în proiectul privind taxele şi impozitele locale pentru anul viitor se prevede o creştere cu 25% a impozitului pe clădiri datorat de persoanele fizice pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile anexă, o creştere de 45% a taxei pe clădirile situate în zona A a municipiului Constanţa şi o creştere de 15,4% a impozitului pe clădiri datorat de persoanele juridice.

De asemenea, taxa de salubritate va creşte de la 3 lei pe lună de persoană, cât este în prezent, la 7 lei pe lună de persoană, taxa de  concesionare locuri de veci va înregistra o majorare de 400%, iar taxa de întreţinere loc de veci va creşte cu peste sută la sută, au precizat protestatarii.

Manifestarea a durat o oră şi s-a desfăşurat fără incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.