Patru trenuri au fost afectate, sâmbătă seară, de blocarea căii ferate cu aluviuni în judeţul Bistriţa-Năsăud, echipele intervenind pe o distanţă de aproximativ 50 de metri. Traficul feroviar în zonă a fost reluat, dar cu resstricţii, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a anunţat că, din cauza oscilaţiilor de temperatură, judeţul se află sub incidenţa mai multor avertizări meteorologice şi hidrologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a anunţat, sâmbăt seară, că patru trenuri ai fost afectate de blocarea căii ferate cu aluviuni pe linia Vatra Dornei - Ilva Mică.

Astfel, trenul nr. 1765 Iaşi -  Timişoara a fost oprit în staţia CFR Vatra Dornei, trenurile nr. 5711 şi 5712 sunt anulate, iar trenul nr. 5703 Suceava  - Ilva  Mică va fi staţionat în gara CFR Floreni.

La faţa locului au intervenit echipaje de la CFR, respectiv SVSU Lunca Ilvei (în total 14 persoane), care au acţionat între staţiile CFR Grădiniţa (judeţul Suceava) şi CFR Larion unde, pe o distanţă de aproximativ 50 metri, calea ferată a fost blocată de aluviuni căzute de pe versanţi. Cu puţin înaiinte de ora 22.00, traficul feroviar a fost reluat în zonă, ddar cu restricţii. 

Problemele în zonă au apărut în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore în zona de munte a judeţului.

Potrivit CJSU Bistriţa-Năsăud, în această perioadă, din cauza oscilaţiilor de temperatură, judeţul Bistriţa – Năsăud este vizat de o serie de avertizări meteorologice şi hidrologice, situaţiia fiind monitorizată, mai ales în zonele în care riscul apariţiei unor situaţii de urgenţă este ridicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.