O expoziţie foto-documentară dedicată Reginei Maria a României, intitulată „Regina soldat”, va fi deschisă, marţi, la ora 18.00, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia va fi deschisă în foaierele Sălii Studio, de la etajele I şi II, până pe 15 ianuarie, informează TNB.

Proiectul, care prefaţează aniversarea Centenarului Marii Uniri, este organizat de Asociaţia România Culturală în parteneriat cu TNB, cu sprijinul Bibliotecii Academiei Române, a Bibliotecii Naţionale a României, a Muzeului Militar Naţional şi a Arhivelor Naţionale ale României, care au pus la dispoziţia organizatorilor un fond foto-documentar care va fi expus în premieră.

Tot marţi, de la ora 15.00,va avea loc, în Rotonda din foaierul Sălii Mici a TNB, deschiderea „SIAN - Salonul Naţional de Arta Naivă" (ajuns la a XIV-a ediţie), organizat în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Aceasta este o expoziţie bienală, care are ca scop principal promovarea celor mai valoroase lucrări ale artiştilor naivi din ţară şi din străinătate, asigurând o continuitate a programului multianual de Revigorare a meşteşugurilor tradiţionale şi promovare a creativităţii artistice, susţinut de INP.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 19 ianuarie. Accesul publicului se face prin Bulevardul Carol.

În Foaierul Media, publicul va putea viziona, până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, expoziţia de pictură a poetului Marin Sorescu, deschisă în octombrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.