Actriţa Jennifer Lawrence, premiată cu Oscar, va interpreta rolul principal într-un film bazat pe romanul „Burial Rites”, scris de autoarea australiană Hannah Kent, despre ultima femeie care a fost executată în Islanda, în anul 1830, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, pentru care Jennifer Lawrence va fi şi producător, va fi regizat de Luca Guadagnino. Cel mai recent film al cineastului italian, „Call Me By Your Name”, a primit trei nominalizări la Globurile de Aur.

Pelicula va prezenta povestea ultimei femei care a fost executată în Islanda în anul 1830, Agnes Magnúsdóttir. Fermieră, Magnúsdóttir a fost condamnată la moarte pentru rolul pe care l-a jucat în uciderea a doi bărbaţi şi, din cauza structurii sistemului legal din Islanda, şi-a petrecut ultimele zile de viaşă într-o fermă izolată, alături de o familie de cetăţeni respectabili care au supravegheat-o. romanul scris de Hannah Kent reimaginează povestea ultimelor luni de viaţă ale femeii.

Jennifer Lawrence va interpreta rolul lui Magnúsdóttir în acest film, potrivit Variety, care va fi produs de TriStar Pictures.

Hannah Kent şi-a exprimat entuziasmul pentru distribuirea actriţei Jennifer Lawrence printr-un mesaj publicat pe Twitter. „Are un talent imens”, a scris el. 

Povestea lui Agnes Magnúsdóttir a mai fost prezentată într-un film pentru publicul din Islanda, „Agnes” (1995), cu actorii islandezi Maria Ellingsen şi Baltasar Kormákur.

„Burial Rites”, de Hannah Kent, a fost unul dintre cele mai discutate romane ale anului 2013.

Jennifer Lawrence este o actriţă americană, născută pe 15 august 1990. A debutat cu un rol secundar în „Garden Party” (2008) şi a impresionat apoi cu o evoluţie remarcabilă în drama independentă „Winter's Bone” (2010), care i-a adus prima dintre cele patru nominalizări ale sale la premiile Oscar. A devenit cunoscută pe plan internaţional graţie rolului Mystique din filmul ”X-Men: First Class” (2011), pe care l-a reluat apoi în mai multe lungmetraje din universul francizei ”X-Men”.

Personajul Katniss Everdeen pe care l-a interpretat în franciza ”Jocurile foamei/ Hunger Games” (2012-2015) au transformat-o într-un star mondial şi i-au adus onorarii uriaşe. A fost apreciată şi de criticii de cinema, în special pentru colaborările sale cu regizorul David O. Russell.

Jennifer Lawrence a câştigat Oscarul la categoria ”cea mai bună actriţă” cu rolul din filmul ”Silver Linings Playbook” (2012) şi a fost de alte două ori nominalizată la premiile Oscar - pentru rol secundar, cu filmul ”American Hustle” (2013), şi pentru rol principal, pentru filmul ”Joy” (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.