Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a adoptat marţi un amendament la legea 317/2004 privind funcţionarea CSM prin care se introduce o imunitate sporită pentru judecători şi procurori, care nu vor mai putea fi urmăriţi penal fără încuviinţarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Efectuarea în continuare a urmăririi penale fată de un judecător sau procuror pentru infractiuni săvârşite în exercitarea atributiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se poate dispune numai după încuviintarea Sectiei pentru judecători sau procurori, după caz. Dispozitiile alin. (4) se aplica in mod corespunzator”, se arată în amendamentul adoptat de comisie la propunerea UNJR, CSM, USR şi ALDE.

În legea în vigoare, imunitatea magistraţilor era doar pentru percheziţie, reţinere, arestare preventivă sau arest la domiciliu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.