O bombă improvizată într-o ţeavă, legată de un bărbat, a fost detonată luni la metroul din New York, în apropiere de Times Square, în cartierul Manhattan, rănindu-l pe suspect şi altă persoană, pe platformă, la o oră de vârf, declară oficiali din cadrul poliţiei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana rănită pe platformă a primit îngrijiri la faţa locului. Ea nu prezenta răni care să-i pună viaţa în pericol.

Altă persoană care se afla pe platformă a fost de asemenea rănită uşor. Ea a primit de asemeena îngrijri la faţa locului.

Oficiali au făcut declaraţii pentru AP sub protecţia anonimatului, deoarece nu au fost autorizaţi să vorbească în mod public despre incident.

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc într-un pasaj subteran situat sub 42nd Street, între 7th şi 8th Avenue.

Detonarea a umplut cu fum pasajul, plin de navetişti.

Explozia, care a avit loc către pra locală 7.30 (14.30, ora României), a declanşat o amplă operaţiune de intervenţie a poliţiei şi pompierilor din New York, atât la suprafaţă cât şi în subteran, implicând atât metroul cât şi autogara Autorităţii Portuare.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat pe Twitter că preşedintele Donald Trump a fost informat despre explozie.

O înregistrare video de deasupra ”Intersecţiei Lumii” surprinde sosirea unei coloane de vehicule ale poliţiei şi echipelor de intervenţie, cu girofarurile pornite. Celelalte vehicule din trafic s-au oprit.

Totul, în zona autogării de pe 42nd Street, a fost oprit - o scenă suprarealistă nemişcată într-un moemnt în care de obicei este foarte agitată.

Autobuze New Jersey Transit care veneau către autogară au fost redirecţionate către alte destinaţii.

New Jersey Transit a precizat că aceste autobuze se îndreptau către Secaucus şi Hoboken, de unde călătorii pot lua trenuri către oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.