Un milion de fani l-au aplaudat pe legendarul Johnny Hallyday, sâmbătă, într-un omagiu popular organizat de familie şi Brigitte Macron, fără precedent în Franţa. Cel puţin 1.500 de poliţişti au fost prezenţi, 700 de motociclişti au însoţit dricul de-a lungul bulevardului Champs-Elysee, iar 800 de prieteni şi apropiaţi şi-au luat rămas bun de la muzician în biserica Madeleine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posturile de televiziune TF1 şi France 2 au difuzat în direct omagiul naţional şi popular, cel mai urmărit canal fiind TF1. 

Pe TF1, la începutul ceremoniei, 3,93 de milioane de persoane au urmărit transmisia, adică 32,3% din totalul telespectatorilor. După-amiază, 6,99 de milioane de telespectatori erau în faţa ecranelor. Discursul lui Emmanuel Macron din faţa bisericii Madeleine a fost urmărit de 8,02 milioane de telespectatori. 

"Era necesar să fiţi aici pentru Johnny, pentru că Johnny încă de la început a fost aici pentru voi", a declarat Emmanuel Macron, în discursul său din faţa bisericii Madeleine.

În timpul discursului, preşedintele a salutat fanii cântăreţului precum şi familia: "Acest doliu este mai întâi al vostru", a spus el adresându-se soţiei şi copiilor muzicianului. "Johnny a fost o parte din noi-înşine; este destin francez", a declarat şeful Statului, în faţa unei tăceri respectuoase a fanilor prezenţi şi înainte de a încheia cerând aplauze pentru a saluta memoria lui Johnny Hallyday. 

Au asistat la ceremonie prietenul, "fratele" lui Johnny Hallyday, Eddy Mitchell, apropiaţi, printre care Guillaume Canet, Marion Cotillard, Line Renaud, Jean Dujardin, Jean-Louis Aubert, Mimie Mathy, Orlando, Michaël Youn, Nagui, Salvatore Adamo sau Mathilde Seigner. Jean Reno a stat alături de fiicele lui Johnny. 

De asemenea, prezenţi au fost şi ministrul Culturii, Françoise Nyssen, Nicolas Sarkozy, alături de soţia sa, Carla Bruni,  François Hollande, împreună cu Julie Gayet, şi prim-ministrul Edouard Philippe.

Mesajul "Merci, Johnny!" va fi proiectat pe Turnul Eiffel în acest weekend.

Johnny Hallyday, care a murit la vârsta de 74 de ani din cauza unui cancer pulmonar, va fi înhumat la Saint-Barthélemy, acolo unde familia are o proprietate şi unde artistul şi-a petrecut ultima vacanţă.

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit "Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”. 

Potrivit AFP, Johnny Hallyday a vândut peste 110 milioane de albume. A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.