Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a salutat memoria cântăreţului Johnny Hallyday înaintea slujbei religioase, în faţa unei mulţimi dezlănţuite care a scandat "Johnny, Johnny!". În timpul discursului, şeful statului francez a salutat fanii şi a spus că legendarul muzician "a fost o parte din noi-înşine".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Era necesar să fiţi aici pentru Johnny, pentru că Johnny încă de la început a fost aici pentru voi", a declarat Emmanuel Macron, atrăgând atenţia fanilor reuniţi în faţa Bisericii Madeleine. 

În timpul discursului, preşedintele a salutat fanii cântăreţului precum şi familia: "Acest doliu este mai întâi al vostru", a spus el adresându-se soţiei şi copiilor muzicianului. "Johnny a fost o parte din noi-înşine; este destin francez", a declarat şeful Statului, în faţa unei tăceri respectuoase a fanilor prezenţi şi înainte de a încheia cerând aplauze pentru a saluta memoria lui Johnny Hallyday. 

Cortegiul a fost aşteptat în faţa Bisericii Madeleine de cei doi copii ai lui Johnny, Laura Smet şi David Hallyday. La ceremonie au participat fosta soţie a starului, Sylvie Vartan, Nathalie Baye, mama Laurei Smet, Laeticia Hallyday, alături de fiicele sale adoptate împreună cu Johnny, Joy şi Jade. 

Au asistat la ceremonie şi prietenul, "fratele" lui Johnny Hallyday, Eddy Mitchell, apropiaţi, printre care Guillaume Canet, Marion Cotillard, Line Renaud, Jean Dujardin, Jean-Louis Aubert, Mimie Mathy, Orlando, Michaël Youn, Nagui, Salvatore Adamo sau Mathilde Seigner. Jean Reno a stat alături de fiicele lui Johnny.

De asemenea, prezenţi au fost şi ministrul Culturii, Françoise Nyssen, Nicolas Sarkozy, alături de soţia sa, Carla Bruni,  François Hollande, împreună cu Julie Gayet, şi prim-ministrul Edouard Philippe.

Escortat de 700 de motociclişti, cu banderole negre, dricul în care a fost aşezat sicriul alb a coborât bulevardul Champs-Elysées în aplauzele mulţimii. 

Pe scena instalată în faţa bisericii, formaţia lui Johnny a cântat "live", potrivit dorinţei lui Johnny Hallyday, una dintre piesele sale reprezentative: "Toute la musique que j'aime", cântată în cor de mulţimea de fani, mii de fani în lacrimi. Au urmat alte titluri de pe albumele care s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare în 57 de ani de carieră: "Le pénitencier", "Gabrielle", "Ma gueule", "Marie".

"Omagiul popular" adus lui Johnny Hallyday a fost organizat de familie împreună cu Brigitte Macron. 

Mesajul "Merci Johnny" va fi proiectat pe Turnul Eiffel de-a lungul weekendului. 

Johnny Hallyday va fi înhumat la Saint-Barthélemy, acolo unde familia are o proprietate şi unde artistul şi-a petrecut ultima vacanţă.

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit "Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”.  

Potrivit AFP, Johnny Hallyday a vândut peste 110 milioane de albume. A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.