Concerte în memoria Regelui Mihai I susţinute de Orchestra Naţională Radio şi de Filarmonica „George Enescu" la Sala Radio, respectiv la Ateneul Român, expoziţia care include sculptura „Cuminţenia Pământului” la Muzeul Naţional de Artă al României, alături de alte lucrări ale lui Constantin Brâncuşi, Festivalul de datini şi obiceiuri „Moş Crăciun vine la Excelsior", Festivalul de Psihanaliză şi Film şi concerte susţinute de DJ Project, Iris şi Viţa de Vie la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei se numără între evenimentele culturale şi de divertisment care au loc în acest weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orchestra Naţională Radio va prezenta un concert în memoria Regelui Mihai I, vineri, de la ora 19.00, la Sala Radio. Sub bagheta dirijorului Matthias Manasi, programul serii va include, în prima parte, "Poemul op. 25 pentru vioară şi orchestră", de E. Chausson, "Romanţa op. 50 în fa major pentru vioară şi orchestră", de L. van Beethoven şi "Meditaţie din opera Thaïs" de Jules Massenet. Solistul invitat al primei părţi va fi violonistul Alexandru Tomescu.

În partea a doua a concertului, Orchestra Naţională Radio, alături de Corul Academic Radio, condus de Ciprian Ţuţu, va interpreta "Recviemul în re minor, op. 48" de G. Fauré, cu participarea sopranei Veronica Anuşca şi a baritonului Ştefan Ignat.

Filarmonica „George Enescu" va cânta, de asemenea, în memoria Majestăţii Sale, vineri, de la ora 19.00, la Ateneul Român, „în semn de mare preţuire şi din datoria morală de a aduce un omagiu şi a cinsti memoria uriaşei personalităţi a ultimului rege al românilor”. În prima parte se va interpreta „Concert pentru vioară, violoncel şi orchestră", de Johannes Brahms, iar în partea a doua "Recviemul", de Wolfgang Amadeus Mozart, va constitui momentul muzical funebru principal.

Sculptura „Cuminţenia Pământului” de Constantin Brâncuşi poate fi văzută în Sala Brâncuşi care a fost deschisă miercuri la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR). Vizitatorii mai pot vedea aici alte 13 lucrări, toate aflate în patrimoniul muzeului. „Nud”, desen în tuş de Brâncuşi, este pentru prima dată expus şi va rămâne aici pentru trei luni.

Festivalul de datini şi obiceiuri "Moş Crăciun vine la Excelsior", ediţia a treia, va avea loc în Parcul "Orăşelul Copiilor", începând de vineri până miercuri şi în perioada 17-20 decembrie. În fiecare seară, în intervalul orar 18.00-21.00, bucureştenii sunt invitaţi să descopere lumea spectacolului şi să devină parte din atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Printre evenimentele cu care organizatorii îşi vor întâmpina oaspeţii se numără spectacole de teatru, concerte de colinde, recitaluri susţinute de artişti consacraţi, alături de ateliere de creativitate coordonate de actori şi concursuri interactive răsplătite cu daruri. Direct de la Polul Nord, Moş Crăciun va sosi la polul sud al Bucureştiului, în Orăşelul Copiilor, pentru a se li alătura actorilor Teatrului Excelsior şi celorlalţi artişti invitaţi.

Un alt eveniment care are loc în acest weekend, până duminică, este Festivalul de Psihanaliză şi Film, la Muzeul Ţăranului Român în Bucureşti, sub directoratul criticului de film Irina-Margareta Nistor. Invitatul în exclusivitate şi în acest an este Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival (Londra, Marea Britanie).

Programul evenimentului va include o selecţie de scurtmetraje, un program adresat copiilor, filmul vintage, precum şi filme de lungmetraj de public şi de nişă, premiate la festivaluri internaţionale şi prezentate în proiecţii speciale în România. Filmele vor fi însoţite de discuţii şi workshop-uri cu regizori, producători, actori sau critici de film, terapeuţi şi psihanalişti.

Sâmbătă, de la ora 16.00, va fi proiectat filmul "Braşov 1987. Doi ani prea devreme" (România 2017), în regia lui Liviu Tofan, iar duminică, de la ora 16.30 - "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, şi "L'amant double" (Franţa 2017), de François Ozon, de la ora 20.00.

La Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei vor urca pe scenă în acest weekend artiştii: Dj Project, Andreea Bănică, Pepe, Elena Gheorghe Band, Mandinga (sâmbătă, în intervalul 18.30 – 22.00), Tavi Colen, Jinxy Von D’ers, Viţa de Vie şi Iris (duminică, în acelaşi interval orar).

În cinematografele din ţară vor rula în premieră în acest weekend comediile „Ghinionistul”, regizată de Iura Luncasu, cu Vlad Logigan, Gheorghe Visu şi Levent Sali în distribuţie, „Épouse-moi mon pote?”, regizată de Tarek Boudali, „Mister în Slack Bay/ Ma Loute”, regizată de Bruno Dumont, cu Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi, Fabrice Luchini, Brandon Lavieville, thrillerul horror „Seiful/ The Vault”, regizat de Dan Bush, cu James Franco, Taryn Manning, Francesca Eastwood şi Scott Haze în distribuţie, şi drama „O femeie fantastică/ Una mujer fantástica”, regizată Sebastián Lelio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.