Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu îi reproşează Principesei Margareta, căreia i se adresează cu apelativul "cucoană", că nu a făcut nimic pentru Săvârşin "în afară de a-i exploata frumuseţile" şi îi transmite ca, înainte de a avea grija românilor, să aibă grijă de platanii de la Săvârşin şi să îi plătească "cât de cât corect" pe oamenii care lucrează acolo pentru familia regală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Funeriu a postat, pe Facebook, un mesaj în care, în calitate de "copil al Săvârşinului", îi transmite principesei Margareta "să se oprească".

"Nu cred că sunt în situaţia lipsei de respect faţă de memoria lui Mihai I dacă îi spun acestei cucoane, Margareta, să se oprească. O spun în calitate de copil al Săvârşinului care şi-a început şcoala în curtea reşedinţei regale din Săvârşin, care a bătut mingea pe terenul de fotbal al Regelui, care mergea zilnic la şcoală pe drumul dinspre gară făcut de acesta, care hrănea veveriţele din curtea reşedinţei şi se ascundea printre stejarii de acolo. Şi care încă de la 6 ani avea pentru Rege un soi de pioşenie infantilă: aşa cum spuneau bătrânii din sat, eu eram sigur că va reveni şi ne va face bine. Cucoană: nu aţi făcut nimic pentru Săvârşin în afară de a-i exploata frumuseţile, iar înainte să ai grija românilor, ai grijă de superbii platani din jurul reşedinţei de la Săvârşin, fă bine şi plăteşte cât de cât corect oamenii care lucrează pentru voi acolo", scrie fostul ministru.

El o avertizează pe principesa Margareta că după ce se va încheia doliul va verifica, personal, dacă ceea ce a făcut şi face la Săvârşin este legal.

"În poze vedeţi aşa zisul cămin cultural din Săvârşin, care este la fix 20 de metri de reşedinţa regală şi terenul de fotbal, mai distrus ca acum 40 de ani", îşi încheie mesajul Daniel Funeriu, care postează şi fotografii cu căminul cultural şi cu terenul de fotbal, în care se poate vedea că sunt în stare de degradare.

Custodele Coroanei române, Principesa Margareta, a transmis, miercuri seară, o "Proclamaţie către ţară" în care spune că va continua munca şi va respecta legământul regelui Mihai, pe care îl va avea ca model în eforturile pentru dezvoltarea şi consolidarea ţării. Ea mai arată că îşi închină viaţa şi munca românilor de pe tot pământul.

Regele Mihai a murit, marţi, în Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

Principesa moştenitoare Margareta, prima în linia de succesiune, va primi titlul de regină, iar din postura de şef al Casei Regale va putea decide cu privire la averea Casei Regale, aşa cum este menţionat în statutul familiei regale, republicat miercuri pe romaniaregala.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.