Un judecător statal din California a respins acuzaţiile de sexism aduse Alphabet Inc (compania care deţine Google) în cadrul unui proces colectiv. Compania americană era acuzată că plăteşte angajatele de sex feminin mai puţin decât bărbaţii şi le oferă mai puţine oportunităţi pentru promovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Mary Wiss din San Francisco a spus luni, 3 decembrie, că procesul a fost nepotrivit pentru că a fost creat în numele tuturor femeilor care lucrau la Google în California. Le-a pus acuzatorilor 30 de zile la dispoziţie pentru a formula o nouă plângere doar în numele femeilor care au experimentat discriminarea.

În acelaşi timp, Google este investigată de Departamentul American al Muncii pentru sexism în felul în care distribuie salariile.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Gina Scigliano a spus că Google „creează un mediu de lucru minunat pentru toată lumea. Dacă vedem discrepanţe individuale sau probleme, încercăm să le rezolvăm”.

James Finberg, avocatul celor trei femei care au dat în judecată Google în septembrie 2017, a declarat că intenţionează să depună o nouă plângere la începutul lui Ianuarie prin care „va face clar faptul că Google încalcă Legea Egalităţii în Plată a Californiei ... prin faptul că plăteşte femeile mai puţin decât bărbaţii pentru aceeaşi cantitate de muncă în aproape toate tipurile de job”.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.