Mii de persoane care locuiesc în apropierea oraşului Los Angeles au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele ca urmare a unor incendii de vegetaţie. Incendiul, care a izbucnit luni seara în Ventura, se răspândeşte cu o viteză îngrijorătoare iar vântul preconizat pentru următoarele zile nu face decât să înrăutăţească situaţia, informează Los Angeles Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 46.000 de persoane au fost evacuate din cartierele de lux din zonă, incendiile avansând aproape de muzeele Skirball şi Getty. De asemenea, autostrada inter-statală 405 a fost închisă pe o porţiune de 14 kilometri. În oraşul Ventura a fost impusă o restricţie pe timp de noapte între 22:00 şi 05:00 pentru a proteja rezidenţii.

Autorităţile au declarat că vântul puternic, care poate atinge chiar 80 km pe oră, creează un pericol extrem în ceea ce priveşte incendiile.

Prognozele sunt atât de sumbre încât sistemul de învăţământ din Los Angeles a anulat programul şcolar în câteva campusuri din zona San Fernando Valley iar oficialii se pregătesc pentru noi incendii în regiune. Vântul puternice este propice pentru incendiile deja existente, dar potate favoriza apariţia  unor incendii noi.

Universitatea din California, Los Angeles a anulat cursurile având în vedere toate incendiile din zona campusului.

“Este o decizie dificilă, având în vedere că examenele finale încep sâmbătă”, scrie în comunicatul oficial de pe site-ul universităţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.