Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat joi că implementarea bugetului pe 2018 va fi una dintre cele mai mai încercări pentru Coaliţia de guvernare, iar primarii din ţară au un motiv real de îngrijorare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 “În mod real există o îngrijorare în rândul administraţiei locale. Eu am avut o întâlnire în urmă cu două zile cu ministrul Finanţelor şi l-am întrebat care sunt raţiunile pentru care Guvernul, în timp de creştere economică, a decis să modifice legislaţia fiscală. Domnia sa mi-a răspuns că în SUA se întâmplă acelaşi lucru, de ce nu l-am face şi în România?”, a spus Eugen Tomac.

De asemenea, el spune că partidul său are temeri în ceea ce priveşte implementarea schimbărilor din sistemul fiscal, iar primarii se arată destul de numulţumiţi de acest lucru. 

"Temerea noastră este că aparatul de stat nu ese pregătit să implementeze măsuri atât de radicale în sistemul fiscal şi deja aleşi apropiaţi arcului guvernamental transmit nemulţumiri destul de ferme. Aşteptăm cu interes bugetul să vedem de unde se vor găsi bani pentru că, până acum, din programul de guvernare pe care îl are PSD au rămas doar lozincile din el", a declarat Tomac.  

Tomac mai aminteşte şi de ancheta PSD asupra Guvernului Cioloş, care ar fi lăsat o gaură în buget, şi se întreabă cine va răspunde pentru golurile care vor exista anul acesta.

“Bugetul va fi una dintre cele mai mari încercări pe care le are actuala coaliţie de guvernare, pentru că, dacă anul acesta au putut-o scălda cu diferite acţiuni politice, să nu uităm că au început anul cu o anchetă împotriva lui Cioloş, spunând că a întocmit prost bugetul. Să vedem Guvernul PSD cum l-a întocmit şi cine va răspunde pentru golurile care vor exista”, a susţinut liderul PMP.

Întrebat dacă susţine ideea ieşirii în stradă la proteste, Tomac a afirmat că există deja oameni care se manifestă împotriva modificărilor legilor Justiţiei, iar dacă PSD nu îşi asumă angajamentele, posibil ca primarii să boicoteze votul final pentru buget.

“Sunt un om care înţelege jocul democratic şi preţuieşte iniţiativa de a-ţi manifesta nemulţumirea. Sunt oameni care manifestează în stradă împotriva proiectelor de lege privind Justiţia. Din 3200 de primării din România, aproape 2000 de primării sunt ale PSD. Dacă aceşti oameni s-au trezit într-o realitate atât de dură în care nu-şi pot onora angajamente elementare în ceea ce priveşte cheltuielile, e clar că e posibil să ne trezim şi cu asemenea situaţie, când primarii PSD cer parlamentarilor PSD să voteze împotriva bugetului şi n-ar fi o premieră, pentru că, până la urmă, PSD-ul şi-a dat jos propriul Guvern”, a conchis Tomac.

Guvernul a aprobat miercuri bugetul de stat pentru 2018 şi urmează să fie dezbătut în Parlament.

Primarul independent al oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de partid, să îşi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul de buget pe 2018. Soţul Gabrielei Firea susţine că oraşul Voluntari va pierde 8 milioane de euro, adică aproximativ 20% din bugetul local, şi că este hotărât să ajungă până la a protesta în Piaţa Victoriei, "dacă tot a spus premierul Tudose că nu este nevoie de autorizaţie pentru a protesta".

"Astăzi, Guvernul a întocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitregi de foarte multe fonduri. (...) În consecinţă, fac apel la dumneavostră ca împreună, indiferent de formaţiunea politică din care faceţi parte, inclusiv primarii independenţi, să uzităm de toate pârghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezintă (care ar trebui să ne reprezinte) să ne susţină în acest demers. Domnul Dragnea ne spune să ne uităm pe anexele bugetului (anexe pe care le-au văzut doar ei!...), acolo probabil, după votul plenului, vom vedea cât pierde fiecare U.A.T. În caz contrar îmi rezev dreptul de a protesta în piaţa "protestelor" nu pentru mine, ci pentru cetăţenii pe care, vremelnic, îi reprezint. Nu mă alătur protestatarilor #rezist, respect Constituţia şi ordinea de drept în România, îmi iubesc patria şi pământul strămoşesc şi nu sunt manevreat de nimeni din interiorul sau din exteriorul ţării", arată Pandele în apelul transmis primarilor .

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.