Un tablou care îl înfăţişează pe Donald Trump îmbrăcat în Femeia Fantastică şi care îl înfrânge pe "Omul-Rachetă" Kim Jong-Un, liderul nord-coreean, este atracţia târgului internaţional Art Basel, care s-a deschis joi la Miami, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe lucrări semnate Roy Lichtenstein şi un tablou de Willem de Kooning, evaluat la 35 de milioane de dolari, sunt expuse la acest târg, devenit unul dintre clee mai apreciate hub-uri de tranzacţii în domeniul artei din America, începând din 2002, de la prima ediţie. 

Tabloul cu liderul de la Casa Albă, intitulat "President Trump Becomes a Wonder Woman, Unifies the Country and Fights Rocket Man" (Preşedintele Trump devine Femeia Fantastică, uneşte ţara şi luptă cu Omul-rachetă), a fost unul dintre cele mai căutate la o prezentare privată care a avut loc miercuri. 

Lucrarea-parodie, realizată de Peter Saul, îl înfăţişează pe Trump îmbrăcat în costumul simbol al femeii supererou, lovind un Kim Jong-Un caricaturizat. 

Tabloul olandezului De Kooning din 1979 este mai mult ca sigur cea mai valoroasă pictură, potrivit lui Paul Gray de la galeria Richard Grey, unde este expusă. 

Alte atracţii ale târgului sunt: o lucrare de Ellsworth Kelly şi o alta din 1969 a lui Lichtenstein, care nu a mai fost văzută de public în ultimii ani. 

Art Basel Miami Beach - care este deschis până pe 10 decembrie - începe la câteva săptămâni după ce piaţa de artă şi-a arătat valoarea la o licitaţie organizată la New York, unde un tablou de Leonardo da Vinci a fost vândut pentru 450,3 milioane de dolari. 

Zeci de mii de artişti, proprietari de galerii şi iubitori de artă şi alte evenimente conexe sunt aşteptaţi pe străzile din Miami timp de o săptămână. 

Un eveniment special este cel în care 300 de drone, ridicate în aer, vor imita forme şi sculpturi. 

Ediţia Art Basel, un eveniment anual care are loc şi în Elveţia şi Hong Kong, a adunat 77.000 de vizitatori la Miami, în ciuda temerilor legate de virusul Zika. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.