Protestul din faţa Palatului Parlamentului s-a încheiat. Peste 400 de oameni au scandat împotriva acutalei coaliţii de guvernare, în timp ce în Camera Deputaţilor a fost dezbătută legea 303/2004 privind statutul magistraţilor. Deputaţii care au ieşit din Parlament la finalul dezbaterilor au fost huiduiţi de către protestatari, în timp ce grupul USR a fost întâmpinat cu aplauze. Traficul a fost blocat pentru scurt timp pe Bulevardul Naţiunilor Unite. De asemenea, doi manifestanţi care au acuzat un parlamentar că ar fi avut intenţia de a da peste ei cu maşina la ieşirea din curtea Palatului Parlamentului au fost duşi la oliţie pentru audieri. Proteste au avut loc şi în Cluj, unde oamenii au plecat în marş pe străzi, dar şi în Iaşi şi Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 400 de oameni au protestat miercuri seară în faţa Parlamentului, în timp ce în Camera Deputaţilor a fost dezbătută legea 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Manifestanţii  au huiduit, au suflat în vuvuzele şi au scandat "PSD, ciuma roşie!", "Pui de hoţi şi de mafioţi!", "Elicoptere pentru hahalere!", "Hoţii", "Dragnea la puşcărie!", "Parlament penal, marş la tribunal!”,  "Justiţie, nu corupţie".

Trei persoane au fost duse la Poliţie după ce doi manifestanţi au acuzat că o maşină în care se afla un parlamentar şi care a ieşit din curtea Palatului Parlamentului i-ar fi atins.

De asemenea, au fost şi îmbrânceli între protestatari şi forţele de ordine, după ce mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul de jandarmi, ieşind pe şosea şi blocând pentru scurt timp traficul.

La finalul dezbaterilor din Camera Deputaţilor, parlamentarii puterii au fost huiduţi de către manifestanţi, în timp ce parlamentarii USR au ieşit cu lanternele telefoanelor aprinse şi li s-au alăturat protestatarilor, care i-au aplaudat, mulţumindu-le că au venit să împiedice adoptarea legilor justiţiei.

"Vă mulţumim, contează foarte mult să veniţi aici, măcar am reuşit să nu avem votul final. Este performanţa tuturor că nu s-a ajuns la vot. Este trist că se întâmplă în aceste zile, în care regele a murit. Mesajul a fost de decenţă, dar domnul Dragnea dăduse ordin să se profite de aceste momente, sperând că societatea nu va reacţiona", a spus liderul USR, Dan Barna.

Manifestaţii au avut loc şi miercuri seară şi la Cluj-Napoca, unde zeci de oameni au mers în marş pe străzile oraşului, strigând "Justiţie, nu corupţie", precum şi Iaşi şi Sibiu. "În acest moment legile Justiţiei sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului", spun iniţiatorii protestului.

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.