Ambasada Canadei transmite condoleanţe Casei Regale la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României şi spune că, prin acţiunile şi prin exemplul său, Regele Mihai a reprezentat atributele cele mai virtuoase ale trecutului României şi a inspirat generaţii de români atunci când acestea au luptat pentru un viitor mai bun pentru ţara lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În timpul vieţii sale, prin acţiunile şi prin exemplul său, Regele Mihai a reprezentat atributele cele mai virtuoase ale trecutului României. El a inspirat generaţii de români atunci când acestea au luptat pentru un viitor mai bun pentru ţara lor. Curajul Majestăţii Sale de a se opune tiraniei fascismului, însoţit de perseverenţa şi demnitatea sa în timpul deceniilor de exil impuse de un regim comunist opresiv, au fost şi rămân o sursă de inspiraţie pentru poporul român", arată Ambasada Canadei într-un mesaj transmis miercuri şi semnat de ambasadorul Kevin Hamilton.

Ambasada Canadei mai spune că pentru poporul său şi pentru prietenii României din întreaga lume, Majestatea Sa a reprezentat o sursă de speranţă în timpul unei epoci disperate iar, mai târziu, un simbol al renaşterii şi eliberării, atunci când românii şi-au redobândit dramatic libertatea şi au readus România în rândul familiei naţiunilor democraţiilor europene, începând cu 1989.

"Majestatea Sa Regele Mihai I al României va rămâne în amintirea tuturor ca un simbol al curajului, generozităţii şi principiilor de neclintit. Întreaga activitate a vieţii sale reflectă spiritul şi bunătatea inerente naţiunii române. Fie ca toţi să învăţăm din exemplul Său!", adaugă Ambasada Canadei.

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. Regele împlinise în 25 octombrie vârsta de 96 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.