Un complot vizând asasinarea premierului britanic Theresa May a fost dejucat, dezvăluie postul britanic Sky News citând surse, scrie Reuters, iar doi bărbaţi urmează să fie prezentanţi miercuri în faţa magistraţilor de la Tribinalul din Westminster, scrie BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei, ideea era să se arunce cu un fel de dispozitiv exploziv către reşedinţa premierului de la numărul 10, pe Downing Street, şi să se profite de haosul care ar fi urmat pentru a o ucide pe Theresa May, potrivit Sky News.

Scotland Yard şi poliţia din comitatul West Midlands urmăreau pista complotului de mai multe săptămâni, a mai dezvăluit marţi postul..

Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a anunţat marţi că Marea Britanie a dejucat nouă comploturi în ultimele 12 luni.

Poliţia metropolitană a anunţat marţi că doi bărbaţi arestaţi săptămâna trecută au fost inculpaţi de infracţiuni teroriste şi urmează să fie prezentaţi în faţa magistraţilor Tribunalului Westminster miercuri.

Poliţia a precizat într-un comunicat că cei doi bărbaţi au fost arestaţi de Comandamentul de luptă antiteroristă pe 28 noiembrie.

Autorităţile i-au identificat drept Naa’imur Zakariyah Rahman, în vâstă de 20 de  ani, originar din nordul Londrei, şi Mohammed Aqib Imran, în vârstă de 21 de ani, din sud-estul oraşuluii Birmingham.

BBC scrie că, potrivit acuzării, cei doi ar fi plănuit un atac cu bombă la porţile de securitate pe Downing Street, iar apoi un atac cu cuţitul asupra premierului.

Aceste dezvăluiri au loc la o zi după ce o analiză în domeniul securităţii a conchis că atacul cu bombă de la Manchester Arena ar fi putut să fie evitat.

Directorul serviciului britanic de informaţii interne (MI5) Andrew Parker a informat-o pe May şi Cabinetul că nouă comploturi teroriste au fost dejucate anul acesta, începând din martie încoace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.