Odată cu moartea Regelui Mihai I dispare din istoria noastră monarhia, a declarat pentru News.ro academicianul Răzvan Theodorescu, adăugând că s-a stins un om de "o deosebită nobleţe", un om căruia România îi datorează actul de la 23 august şi care lasă moştenire poporului român lecţia demnităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a stins un om de o deosebită nobleţe, un om tragic într-un fel, pentru că toată viaţa sa a fost marcată de tristeţe, cu două domnii care s-au întrerupt brusc", a declarat pentru News.ro academicianul Răzvan Theodorescu. 

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, a anunţat Casa Regală. 

"România îi datorează actul de la 23 august. Odată cu moartea sa dispare definitiv din istoria noastră monarhia", este opinia profesorului, care a menţionat că "lecţia pe care Majestatea Sa ne-o transmite este cea a demnităţii". 

Regele Mihai împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Regală şi Patriarhală.

Începând de miercuri, vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta şi vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile.

Toţi cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la intrarea principală a Palatului Regal din Calea Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.