De la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu au fost eliberate la termen, după aplicarea măsurilor compensatorii, 764 de persoane. Alţi 1.787 de deţinuţi au fost eliberaţi condiţionat, în baza aceloraţi prevederi, au transmis, luni, reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANP, în perioada 19 octombrie – 3 decembrie, din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost puse în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, 764 de persoane.

De asemenea, a fost admisă, de către instanţele de judecată competente, liberarea condiţionată pentru 1.787 de persoane.

Legea privind recursul compensatoriu a intrat în vigoare în 19 octombrie şi prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.