Aproximativ 200 de persoane se aflau sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Capitală, când şi-au făcut apariţia utilaje similare celor care în cursul dimineţii instalau parapete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La vederea acestora, mulţimea a huiduit, însă spiritele s-au calmat, când oamenii au constatat că de fapt vehiculele veniseră să ridice parapetele din piaţă.

Printre cei adunaţi în Piaţa Victoriei se află şi persoane care strâng semnături pentur convocarea unui referendum de demitere a primarului Capitalei Gabriela Firea.

Proteste au izbucnit sâmbătă în Piaţa Victoriei, când angajaţii Primăriei Capitalei au venit pentru a pregăti instalarea târgului organizat de municipalitate. Numărul manifestanţilor a crescut la prânz, tensiunea fiind amplificată de montarea unui parapet de beton în zona in care urma să aibă loc Târgul de Crăciun. De asemenea, au avut loc ciocniri între jandarmi şi protestatari.

Mai multe camioane au luat din Piaţa Victoriei, sâmbătă după-amiază, instalaţiile pregătite pentru Târgul de Crăciun, după ce manifestanţii deja au demontat schelele, scena şi gardurile instalate de angajaţii Primăriei Capitalei.

Ulterior, Primăria Capitalei a anunţat că va muta Festivalul de colinde şi târgul din Piaţa Victoriei într-un alt loc, fără să precizeze unde. Primarul Gabriela Firea a susţinut că această perioadă pare a fi „începutul anarhiei” şi dacă astăzi a fost împiedicată municipalitatea să organizeze legal un eveniment într-un spaţiu public, de protestatari agresivi, acelaşi lucru se poate întâmpla şi la Administraţia Prezidenţială sau la alte instituţii publice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.