Liderul PNL, Ludovic Orban, solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, să renunţe la iniţiativa de a amenaja un târg de sărbători în Piaţa Victoriei, spunând că spaţiul din faţa Guvernului nu este „piaţa Dragnea”, ci este un loc în care oamenii se manifestă şi îşi exprimă punctul de vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E ilogic să faci un târg în Piaţa Victoriei, nu mi-amintesc ca un primar să fi făcut vreodată aşa ceva. Este un loc nepotrivit, nu e acces pietonal”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Liderul PNL spune că Piaţa Victoriei nu este „piaţa Dragnea”, ci locul în care oamenii îşi exprimă punctul de vedere şi îi solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, să renunţe la iniţiativa de a amenaja acolo un târg de sărbători.

De asemenea, Orban susţine că PNL îşi menţine poziţia împotriva „măsurilor nocive” ale actualei puteri.

„Cu siguranţă asta a fost poziţia noastră constantă de a protesta paşnic oricărei măsuri nocive pe care a manifestat-o actuala putere. Pe de altă parte, niciunul dintre noi nu trebuie să ne implicăm în proteste violente. Noi suntem oameni care respectăm legea. Nu cred că rebuie să se ajungă la niciun fel de degenerare a protestelor. Solicitarea mea este către primarul general, pentru că primarul vrea să transforme Piaţa Victoriei în ”piaţa dragnea”. Dacă le iei dreptul cetăţenilor de a protesta paşnic, e un atac la democraţie”, a subliniat Orban.

În Piaţa Victoriei sunt aproximativ 100 de persoane, care încearcă să împiedice instalarea târgului de sărbători organizat de municipalitate. Unele sunt aflate în piaţă încă de dimineaţă şi scandează împotriva primarului Capitalei Gabriela Firea şi a PSD.

“Nu vrem târg şi festival, vrem pe Dragnea-n tribunal!”, strigă cei aflaţi în piaţă. Protestatarii au oprit înaintarea unora dintre maşinile care transportau materialele necesare instalării târgului.

De asemenea, câţiva protestatari au fost ridicaţi de jandarmi în urma incidentelor din piaţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că un protestatar a lovit un alt cetăţean, o persoană mai în vârstă, iar când jandarmii au vrut să-l conducă pe acesta la secţia de poliţie, ceilalţi manifestanţi au intervenit, fapt ce a dus la îmbrânceli între forţele de ordine şi protestatari. Conform relatărilor celor care au asistat la incident, cel agresat i-ar fi înjurat pe protestari.

Ulterior, Comunitatea „Corupţia ucide” a postat un mesaj prin care îi îndeamnă pe oameni la „proteste ferme, dar non-violente”, pentru a opri instalarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, care, spun ei, doar împiedică obişnuitele manifestaţii din acest loc.

„Îndemnăm cetăţenii la proteste ferme, dar NON-VIOLENTE. Trebuie să oprim această încercare mişelească şi rudimentară a Gabrielei Firea de a descuraja protestele într-o perioadă când acestea vor fi cruciale pentru viitorul acestei ţări. Îi chemăm pe toţi cei care ne urmăresc şi care sunt în Bucureşti, să ni se alăture în Piaţa Victoriei pentru a ne exercita dreptul constituţional la protest. Ferm, dar fără violenţă!”, transmite Corupţia ucide.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.