Fostul preşedinte Traian Băsescu îi cere primarului Capitalei Gabriela Firea să renunţe la ideea organizării unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, calificând drept ilegală şi ticăloasă o astfel de iniţiativă. Liderul PNL, Ludovic Orban, solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, să renunţe la iniţiativa de a amenaja un târg de sărbători în Piaţa Victoriei, spunând că spaţiul din faţa Guvernului nu este „piaţa Dragnea”, ci este un loc în care oamenii se manifestă şi îşi exprimă punctul de vedere. USR anunţă că va protesta în Piaţa Victoriei faţă de iniţiativa primarului Gabriela Firea de a amenaja un târg de sărbători. Membrii grupului spun că organizarea de târguri în toate pieţele din Bucureşti este „un act premeditat de interzicere a protestelor” şi că PSD foloseşte Jandarmeria împotriva celor care contestă acţiunile actualei puteri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USR:  Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, reprezintă practic o interzicere a protestelor

„Parlamentarii şi consilierii USR din Bucureşti vor protesta în stradă împotriva abuzului puterii PSD care eliberează Piaţa Victoriei, prin violenţă, pentru a face loc târgului Gabrielei Firea. Şi Ion Iliescu a eliberat Piaţa Universităţii, tot prin violenţă, în 1990. PSD-ul de azi foloseşte Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere care încearcă să acapareze statul pentru ca o gaşcă de corupţi, condusă de Liviu Dragnea, să scape de justiţie”, a scris USR pe pagina de Facebook.

 

Reprezentanţii grupului spun că iniţiativa primarului Capitalei de a amenja târguri în toate pieţele mari din Bucureşti este doar „un act premeditat de interzicere a protestelor”, în condiţiile în care în faţa Guvernului nu au fost organizate niciodată târgului, fiind un loc obişnuit pentru proteste, iar în această perioadă în Parlament se dezbat legile Justiţiei.

„PSD batjocoreşte Constituţia României în care dreptul la liberă întrunire este sacru. Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un târg în Piaţa Victoriei, loc consacrat pentru proteste, în care nu au fost organizate niciodată târguri, reprezintă practic o interzicere a protestelor. Nu este întâmplător că primăriţa PSD a organizat târguri în toate pieţele din Bucureşti. Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai în luna în care legile anti-justiţie se adoptă în Parlament”, mai spune USR.

Orban: E ilogic să faci un târg în Piaţa Victoriei

„E ilogic să faci un târg în Piaţa Victoriei, nu mi-amintesc ca un primar să fi făcut vreodată aşa ceva. Este un loc nepotrivit, nu e acces pietonal”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Liderul PNL spune că Piaţa Victoriei nu este „piaţa Dragnea”, ci locul în care oamenii îşi exprimă punctul de vedere şi îi solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, să renunţe la iniţiativa de a amenaja acolo un târg de sărbători.

De asemenea, Orban susţine că PNL îşi menţine poziţia împotriva „măsurilor nocive” ale actualei puteri.

„Cu siguranţă asta a fost poziţia noastră constantă de a protesta paşnic oricărei măsuri nocive pe care a manifestat-o actuala putere. Pe de altă parte, niciunul dintre noi nu trebuie să ne implicăm în proteste violente. Noi suntem oameni care respectăm legea. Nu cred că rebuie să se ajungă la niciun fel de degenerare a protestelor. Solicitarea mea este către primarul general, pentru că primarul vrea să transforme Piaţa Victoriei în ”piaţa dragnea”. Dacă le iei dreptul cetăţenilor de a protesta paşnic, e un atac la democraţie”, a subliniat Orban.

Băsescu: Decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă 

"Doamnă Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General", scrie Băsescu într-o postare pe Facebook.

El îi cere lui Firea să anuleze imediat decizia şi să lase cetăţenii să se manifeste.

"Anulaţi imediat decizia evident ilegală şi lăsaţi cetăţenii să se manifeste, dacă vor dori să facă acest lucru, într-un spaţiu care anul acesta a devenit un loc obişnuit al protestelor paşnice", afirmă fostul preşedinte.

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul manifestaţiilor antiguvernamentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.