Câteva sute de oameni au sosit cu autocarele în Capitală, vineri dimineaţă, aduşi de mai multe organizaţii PSD din ţară, pentru a participa la ceremoniile care vor avea loc de Ziua Naţională la Arcul de Triumf.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jurul orei 8.30, în parcarea Romexpo erau deja aproximativ 20 de autocare, din Bihor, Hunedoara, Caraş-Severin, Buzău, Prahova sau Călăraşi.

Pe unele dintre ele este lipit, pe parbriz, un afiş pe care este menţionată organizaţia PSD din care provin oamenii.

Unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume naţionale, iar la coborârea din maşini au fost întâmpinaţi de tineri care le-au împărţit steguleţe şi banderole tricolore.

În parcarea Romexpo a ajuns vineri dimineaţă şi un microbuz şcolar, cu tineri veniţi din Caraş-Severin.

“Suntem organizaţi. Noi între noi ne-am organizat”, explică un bărbat venit de la Ploieşti, în timp ce altul, sosit de la Târgu Jiu, spune că a venit "pe gratis", dar nu prea ştie scopul deplasării.
 
Informaţia privind mobilizarea organizaţiilor PSD din ţară pentru a veni la Bucureşti de Ziua Naţională a fost publicată iniţial de Hotnews, care a relatat că acţiunea a fost aprobată de primarul Gabriela Firea. "1 decembrie 2017, între orele 07.00-18.00, pentru participarea la paradă Zilei Naţionale a României, vor sosi în Bucureşti cca. 30 de autocare, care vor staţiona în locuri special amenajate în acest sens, în zona învecinată cu intrarea C a Complexului Expoziţional Romexpo, aşa cum declară organizatorul. Afluirea şi defuirea participanţilor se vor face în mod individual şi nu se va afecta traficul pietonal şi rutier din zonă. Conform prevederilor art. 12 alin. 1 lit, d din Legea 60/1991 republicată, organizatorul adunării publice va delimita spaţiul de desfăşurare prin semnalizare distinctă şi vizibilă. Totodată organizatorul, sub îndrumarea şi supravegherea forţelor de ordine de la faţă locului, va luă măsuri pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă suficient pentru eliminarea eventualelor situaţii generatoare de risc la adresă participanţilor, unde nu va fi permisă parcarea vehiculelor destinate transportului", se arată în protocolul aprobat de Primăria Capitalei şi obţinut de HotNews.ro.
Mai multe proteste sunt anunţate pe reţelele de socializare, pentru vineri, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf, unde va avea loc parada militară, dar şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Primul protest este anunţat pentru ora 9.00, la Arcul de Triumf, sub titlul ”Ne cerem ţara înapoi nextlevel”. ”A venit vremea să ne onorăm eroii. Să ne amintim sacrificiile soldaţilor noştri. Să onorăm, încă o dată, precum în fiecare seară în care am ieşit în stradă, drapelul naţiunii şi însemnătatea lui din istorie şi din conştiinţa ţării. A venit vremea să onorăm ţara. Va fi 1 Decembrie, ziua noastră a tuturor. NU VREM SA FIM CONDUSI DE HOTI !!”, afirmă organizatorii. Aceştia fac un apel la participanţi să nu huiduie pe durata paradei: ”Avem rugămintea ca pe toată durata paradei să NU huiduiţi sau să strigaţi sloganuri. Armata Română şi aliaţii săi merită salutul nostru de ONOARE. Dupa paradă, NE CEREM TARA INAPOI...#nextlevel !!”.

Tot la Arcul de Triumf, este anunţat un protest începând cu ora 10.00, sub titlul ”Bucureşti: Fără politicieni penali la Parada Militară”. ”Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Naţională a României din Bucureşti! Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veţi fi huiduiţi de românii care muncesc pentru ţară! Voi aţi furat şi aţi distrus ţara! Voi veţi plăti!”, scriu organizatorii.

Comunitatea ”Corupţia ucide” a postat, joi seară, un mesaj în care apreciază că parada militară de 1 Decembrie ”nu este locul şi momentul” pentru manifestarea revoltei şi nemulţumirilor. De aceea, mai multe organizaţii şi comunităţi fac un apel către cei care vor participa la manifestările de Ziua Naţională ”să se abţină de la orice fel de provocări”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.