Eurodeputatul Cristian Preda a susţinut, miercuri seară, în plenul Parlamentului European, activarea articolului 7 al Tratatului UE suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu, din cauza ”crizei grave a statului de drept” în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Bucureşti avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca şi în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiţiei, pentru a proteja politicieni corupţi”, a afirmat Preda în plenul PE.

Eurodeputatul a spus că, în ianuarie, Guvernul a folosit o ordonanţă de urgenţă, iar acum este utilizată ”dictatura majorităţii parlamentare”.

El a adăugat că CSM şi peste 4.000 de magistraţi au arătat că modificările ”vor distruge autonomia puterii judecătoreşti”.

”Comisia Europeană a cerut Guvernului să consulte Comisia de la Veneţia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarmă. Şefii celor două Camere au un interes direct în aceste schimbări, unul dintre ei fiind condamnat, iar celălalt aflându-se sub anchetă pentru mărturie mincinoasă. Cei doi sunt liderii partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernare, aşa că blocajul politic e unul major. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi aşteaptă un ajutor de la Bruxelles. Mă tem că doar o reacţie dură mai poate rezolva ceva. Personal, cred că ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului şi suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu”, a susţinut Cristian Preda, în Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.