Audiobook-ul ”Iubirile pentru care a plâns şi Dumnezeu”, care conţine 14 poeme de dragoste scrise de jurnalistul Adrian Artene, a fost lansat la editura Tracus Arte în cadrul Târgului Gaudeamus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Versurile sunt recitate de actorul Ion Dichiseanu. 

”Am scris acest volum cu sufletul. N-am folosit cuvinte... Am încărcat fiecare strofă cu emoţii. Am credinţa că emoţia provocată de iubire este măsura tuturor lucrurilor. Şi, implicit, poezia de dragoste este măsură a tuturor lucrurilor. În spatele metaforei din titlu, mi l-am imaginat pe Dumnezeu uman, descoperind că acolo unde există iubire, nimic nu este pierdut!”, a mărturisit autorul.

Prozatorul Ioan Groşan consideră că, pe parcursul acestui volum, Adrian Artene scrie cu dezinvoltură, fără inhibiţii: ”Vehicolul fundamental al poemelor sale este, de la un capăt la altul, sinceritatea. Însă o sinceritate bine strunită tehnic, prin rimă, ritm şi repetiţie lait-motivică”.

”Ca în marile proiecţii eminesciene, iubita lui Artene este şi sfântă şi înger decăzut, deci, în fond, o dovadă vie a existenţei divine. De aici provine de fapt întreaga tensiune a acestei poezii, o tensiune între sacralitatea iubirii şi întruparea ei carnală. Pe scurt: în peisajul atât de variat al liricii româneşti contemporane, Adrian Artene face o figură cu totul aparte: Şi merită, prin acest volum, s-o cunoaşteţi”, a adăugat prozatorul Ioan Groşan.

Audiobook-ul poate fi comandat pe www.tracusarte.ro şi, curând, va putea fi găsit şi în librării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.