Garry Kasparov, fost campion mondial pe parcursul a 15 ani consecutivi şi cel mai tânăr campion mondial din istoria şahului, a sosit ieri (luni, n.r) la Bucureşti pentru a participa la conferinţa Profit.ro “Making the right moves”, intrarea în Bucureşti a fost „memorabilă” după cum a declarat, fiind întâmpinat cu entuziasm de ofiţerul care i-a controlat paşaportul şi mândru că îl are ca oaspete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o plăcere să fiu aici la Bucureşti. E greu de crezut că după ce am vizitat mai mult de 100 de ţări să fiu aici în România. Au mai rămas puţine ţări europene în care nu am fost, precum Republica Moldova sau Macedonia”, a povestit Kasparov. 

"A fost o intrare memorabilă. Ofiţerul m-a întrebat: "Kasparov? Şah?” I-am spus: "Da”. Apoi amesteca rusa cu engleza, cu cuvinte româneşti. Mi-a dat o hârtie să semnez, dar nu mă aşteptam să fie una semnată de Anatoli Karpov”, a relatat marele campion. Anatoli Karpov, marele său rival în şah.

Garry Kasparov a declarat că sosirea sa la Bucureşti l-a bucurat pe ofiţer. “Mi-a arătat cât de norocos este că în două zile a avut parte de doi campioni mondiali”, a spus Garry Kasparov în deschiderea conferinţei Profit.ro.

Primul meci dintre cei doi, Karpov şi Kasparov, a avut loc în 1984. Primul care câştiga şase meciuri devenea campion. Karpov a condus în primele cinci partide. Kasparov a redus diferenţa, 5-3, însă meciul a fost întrerupt după 48 de partide şi a fost reluat în 1985. În final, Kasparov a câştigat cu 13 la 11.

La conferinţa Profit.ro, Garry Kasparov a vorbit şi despre strategii şi tactici, despre adaptarea firmelor la cerinţele pieţei, despre colaborarea dintre calculator şi om şi despre importanţa instinctului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.