Şefa Serviciului Salarizare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Liliana Şova, a fost condamnată la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, iar instanţa i-a interzis să mai ocupe funcţia respectivă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Buzău a decis, marţi, condamnarea la 1 an şi şapte luni de închisoare cu suspendare a Lilianei Şova, şefa Serviciului Salarizare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, pentru luare de mită în firmă continuată.   

În plus, a fost obigată să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi i s-a interzis ocuparea oricărei funcţii ”care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii”.

Decizia instanţei nu este definitivă şi pooate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Lialiana Şova, şef Serviciu Salarizare din cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, a fost trimisă în judecată în luna august după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău au finalizat cercetările.

Ea a fost acuzată de săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de şi pentru participaţie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii au arătat că, în calitatea ei de şef Serviciu Salarizare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Liliana Şova pretindea şi primea bani, bunuri sau alte foloase de la candidaţii înscrişi la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul I.S.J. Buzău, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de concurs în scopul facilitării ocupării acestor posturi.

Faptele pentru care Liliana Şova este acuzată au fost săvârşite în perioada septembrie-noiembrie 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.