Peste 20 de milioane de euro au fost vărsate de un grup din Qatar în contul bancar al fostului preşedinte al Federaţiei Braziliene de Fotbal Ricardo Teixeira, la scurt timp după atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului asiatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrvit Mediapart, justiţia braziliană şi FBI anchetează transferul sumei de 22 de milioane de euro în contul lui Teixeira, sumă ce ar putea fi mita pentru cumpărarea votului brazilian în favoarea candidaturii Qatarului. Suma a fost vărsată în ianuarie 2011, la o lună după ce FIFA a atribuit prin vot organizarea Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022.

În spatele acestei sume s-ar afla grupul qatariot Ghanom Bin Saad & Sons, "situat în mijlocul bănuielilor de corupţie cu privire la atribuirea organizării".

Teixeira a fost preşedintele Federaţiei Braziliene de Fotbal între 1989 şi 2012. Fostul membru al Comitetului Executiv al FIFA fost implicat într-o anchetă privind acuzaţii de fraudă şi spălare de bani, între 2009 şi 2012. El este bănuit că a făcut parte dintre-un sistem de cumpărare de voturi de câtre Qatar în rândul celor 22 de electori ai FIFA.

Teixeira ar fi fost intermediar pentru alţi trei conducători ai fotbalului mondial, Jack Werner, fost preşedinte al CONCACAF, Mohamed Bin Hammam, fost preşedinte al confederaţiei asiatice, AFC, şi Nicolas Leoz, fost preşedinte al federaţiei sud-americane. La începutul anului 2013, mai multe transferuri a fost făcute în aceeaşi zi din contul lui Teixeira în cel al unor persoane fizice numite "Warner Bros", "Mohammed" şi "Leoz", care ar fi cei trei înalţi oficiali menţionaţi anterior.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.