Lucian Sânmărtean a fost prezentat, vineri, ca nou jucător al echipei FC Voluntari şi a spus că a ales gruparea din Pipera deoarece i-a oferit absolut toate condiţiile necesare pentru a-şi dori să continuie să joace, la vârsta de 37 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E mai complex, aşa, şi mai greu de explicat cuiva de ce am ales FC Voluntari. Pentru că aici am găsit mediul propice, adecvat, îmi oferă posibilitatea să revin după atâta vreme în care nu am jucat. E o echipă care mă lasă uşor, uşor să-mi revin, să-mi reiau jocurile. Odată ce mergi la un alt club, s-a vehiculat Dinamo, nu are nimeni timp să te aştepte. Aici domnii antrenori şi clubul au fost foarte deschişi în discuţiile pe care le-am avut. Una e într-un grup în care începi uşor, uşor să joci, să faci antrenament, alta e să o faci singur. Aici am găsit o mare deschidere, m-au primti la antrenamente, bineînţeles că a trebuit să dau bere aproape zilnic, este o obişnuinţă. Le-am explicat că dacă randamentul meu e ok la antrenamente şi vedeţi un potenţial ajutor, de ce nu, mie îmi convine, pentru că echipa este una foarte bună, un mix foarte bun de bătrâini şi tineri, un antrenor deschis, care îşi cunoaşte valoarea, îşi cunoaşte jucătorii şi scoate maximum din ei. Şi în plus sunt foarte aproape, astfel că după fiecare antrenament mă duc să-mi văd fetiţa. Un aspect important pentru mine. FC Voluntari mi-a oferit absolut toate condiţiile necesare pentru mine pentru a-mi dori să continui să joc şi sper să o fac cât mai bine, să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele", a declarat mijlocaşul.

El a explicat şi de ce a refuzat să meargă la Dinamo: "La Voluntari am altă linişte, decât la Dinamo, de exemplu. Asta am discutat cu Adi Mutu când am avut prima discuţie. Nu mai vreau să fiu expus, fiindcă eu ştiu ce a fost la Steaua. La Dinamo eşti expus şi mereu ţi se va căuta... Aici am linişte şi sper să ajut echipa."

Lucian Sânmărtean a semnat un contract valabil până în vară cu FC Voluntari, iar acest sezon ar putea fi ultimul pentru el.

"Mă simt mai bătrân şi mai experimentat şi mai dornic de a arăta. Domnul antrenor m-a întrebat ce ai simţit când nu ai mai făcut atât timp fotbal. Am răspuns că mi-a plăcut şi acasă, dar încă nu simt că e momentul să spun stop. Odată ce am spus stop, va fi definitiv. Prin experienţa mea, pot ajuta tinerii să crească şi să facă carieră. Şi mie îmi plac foarte mult tinerii de aici şi sper cu valoarea şi experienţa pe care o avem noi, jucătorii mai în vârstă, putem să-i ajutăm să facă carieră. Am contract până în vară. La anul voi face 38 de ani şi va fi greu pentru orice echipă să-ţi ofere un contract foarte bun. Va fi destul de greu, dar voim vedea de cum voi intra în joc şi cum pot să ajut echipa, dacă îmi voi păstra nivelul fizic şi sănătatea", a afirmat el.

Jucătorul nu consideră că poate evolua încă de la meciul următor al FC Voluntari: "Mă simt bine, dar încă am dificultăţi şi asta se va simţi şi într-un joc oficial dacă va fi cazul."

FC Voluntari întâlneşte, duminică, de la ora 18.00, pe Gaz Metan Mediaş, în deplasare, în etapa a XIX-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.