Cântăreaţa americană Taylor Swift ocupă primul loc în topul Billboard 200, după ce al şaselea material de studio al ei, „Reputation”, a fost vândut în 1,238 milioane de unităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor Nielsen Music, din total, 1,216 milioane au reprezentat copii fizice ale albumului, fiind cea mai mare cifră din ultimii doi ani, datorită faptului că discul a întârziat să apară pe platformele de streaming. 

„Reputation”, albumul cel mai bine vândut anul acesta în decurs de o săptămână, a fost lansat pe 10 noiembrie şi este al cincilea disc al cântăreţei care ajunge pe primul loc în Billboard 200.

Discul se află pe locul zece între cele mai bine vândute albume în decurs de o săptămână, de când Nielsen Music a început analiza, în 1991.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album). 

„Reputation” este al patrulea album al lui Swift care a fost vândut în peste 1 milion de exemplare în primele şapte zile.

Taylor Swift este singurul artist - în istoria Nielsen Music - care a înregistrat patru săptămâni cu vânzări de peste 1 milion de unităţi.

Sam Smith şi „The Thrill of It All” a coborât pe locul al doilea în clasamentul american, după două săptămâni de la lansare, cu 66.000 de unităţi vândute.

„Heartbreaker” al lui Chris Brown s-a menţinut pe locul al treilea, cu 51.000 de unităţi vândute, iar „Soney” semnat de Post Malone a urcat cinci locuri, până pe patru, cu 39.000 de unităţi vândute.

Şi Ed Sheeran a urcat în top. De pe locul zece, el se află acum pe cinci, cu aproximativ 39.000 de unităţi vândute ale albumului „÷ (Divide)”.

21 Savage, Offset şi Metro Boomin cu albumul „Without Warning” a coborât o poziţie, până pe şase, cu 37.000 de unităţi vândute, iar „Red Pill Blues” al trupei Maroon 5 se află pe locul al şaptelea, după ce, în a doua săptămână a fost vândut în 36.000 de unităţi.

„Synthesis” al grupului Evanescence a debutat pe locul al optulea, cu 34.000 de unităţi. Acesta este al patrulea disc al trupei care ajunge în primele zece poziţii ale Billboard 200, după şi „Fallen” (2003), „The Open Door” (2006) şi „Evanescence” (2011).

Kenny Chesney, cu „Live in No Shoes Nation”, se află pe locul al nouălea, cu 33.000 de unităţi vândute, iar „Texoma Shore” semnat de Blake Shelton, pe zece, cu 32.000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.