Oraşul Amsterdam a obţinut luni victoria în competiţia cu privire la găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care urmează să părăsească Londra din cauza Brexitului, în urma unui vot organizat la Bruxelles, a anunţat luni preşedinţia Uniunii Europene. Bucureştiul s-a aflat şi el printre cele 19 oraşe care au candidat pentru a găzdui sediul acestei agenţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Autoritatea Bancară Europeană se va muta la Paris

Guvernul Estoniei, care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, a anunţat că Amsterdamul va găzdui EMA după Brexit, prevăzut în martie 2019.

Potrivit unei surse diplomatice, oraşul olandez a fost tras la sorţi în dafavoarea oraşului Milano.

Ambele oraşe au obţinut acelaşi număr de puncte în al treilea tur de vot, la care au participat miniştrii celor 27 de state care rămân în Uniune, potrivit acestei surse.

Copenhaga a fost eliminată în turul doi al votului.

În total, 19 oraşe au fost propuse să găzduiască Agenţia medicamentului şi cei 900 de angajaţi ai acesteia, însărcinată să evalueze şi să supervizeze medicamentele.

Amsterdamul, Bonnul, Barcelona, Bratislava, Helsinki, Milano, Lille sau Bucureştiul s-au aflat printre pretendenţi.

Potrivit unor divulgări în presă Bratislava, Varşovia, Bucureştiul şi Sofia s-ar fi aflat printre oraşele cel mai puţin apreciate.

Agenţia Medicamentului a avertizat, într-un raport, că o alegere nepotrivită ar putea să se traducă într-un ”nivel de retenţie a personalului de peste 30%”, ceea ce i-ar ameninţa funcţionarea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.