Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, vineri, declaraţiile premierului Tudose potrivit căruia creşterea economică bazată pe consum este o falsă problemă, şeful statului spunând că o creştere bazată pe consum nu este una sustenabilă şi că o parte importantă pentru creşterea economică o reprezintă investiţiile, iar la acest capitol Guvernul nu şi-a făcut treba deloc în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rămân la opinia mea - o creştere bazată pe consum nu este una sustenabilă. Nu înseamnă că trebuie să reducem consumul, dar trebuie să avem grijă de investiţii, de încurajarea investitorilor (...) Şi putem constata că aici partea guvernamentală nu şi-a făcut treaba. Avem foarte puţini bani investiţi de Guvern în lucrări publice, au lipsit aproape cu desavârşire în acest an", a declarat Iohannis, întrebat despre declaraţiile premierului Mihai Tudose.

Klaus Iohannis se află, vineri, la Göteborg, unde participă la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană.

Premierul Mihai Tudose a ironizat joi seară, într-o postare pe Facebook, opiniile conform cărora România "stă rău", aducând drept contraargumente "stirile false" difuzate de Washington Post şi AFP referitoare la creşterea economică şi la faptul că ţara noastră este "tigrul Europei", afirmaţiile comisarului european Pierre Moscovici care notează că avem cea mai mare creştere după China, rectificarea bugetară pozitivă şi creşterea producţiei industriale.

El a calificat drept "falsă problemă" faptul că această creştere ar fi bazată pe consum, afirmând că tendinţa spre consum înseamnă modernitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.