Fostul international Gheorghe Popescu a declarat, marţi seară, că selecţionerul Cosmin Contra i-a dat impresia că încă nu a realizat că este antrenorul echipei naţionale şi că singurii jucători pe care i-a convocat, dar nu i-a folosit în meciurile amicale cu Turcia şi Olanda, sunt fotbalişti de la CSU Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contra i-a folosit însă pe Sergiu Hanca, care a venit “după un scandal uriaş”, şi pe Denis Alibec, “cel mai ieşit din formă”, a subliniat Popescu la Digi Sport.

“Sper să nu se supere Cosmin, am avut senzaţia că încă nu a realizat că este antrenorul echipei naţionale. A chemat jucători pe care nu i-a băgat deloc în cele două meciuri. Dacă chemi jucători la echipa naţională, în meciurile amicale trebuie să-I bagi, iar Băluţă trebuia să joace. Singurii jucători pe care nu i-a folosit în ambele meciuri sunt jucătorii Craiovei. Cosmin trebuie să realizeze că nu este antrenorul lui Dinamo. Alibec este cel mai ieşit din formă dintre jucătorii convocaţi, dar a vrut să-i dea încredere. Însă nu poţi să-i ţii pe Băluţă şi pe Bancu, că vin de la Craiova, şi să nu-I foloseşti niciun minut. De ce îi convoci? L-ai convocat pe Hanca, care vine după un scandal uriaş. Eu nu l-aş fi convocat dacă aş fi fost antrenorul echipei naţionale. De ce? Pentru că e de la Dinamo? Şi pe cei doi nu-I bagi  pentru că sunt de la Craiova?”, a spus Gheorghe Popescu.

El a menţionat că Olanda a fost un adversar mult mai valoros faţă de cei de până acum ai tricolorilor. “Diferenţa a fost cauzată de valoarea superioară a olandezilor. Olandezii au avut posesie şi pe această valoare individuală au câştigat meciul”, a subliniat fostul fotbalist.

Popescu consideră totuşi că echipa naţională s-a schimbat în bine odată cu venirea lui Cosmin Contra. “Echipa naţională pare că joacă altceva, pare că joacă româneşte, nu ca în epoca Daum. Cosmin a dat un alt suflu, o anumită plăcere. Se vede schimbarea de atitudine, plăcerea jucătorilor de a juca pentru echipa naţională, mă bucur că publicul s-a întors. Sper când face selecţia să nu se uite la apartenenţa jucătorilor care sunt în lot. Este o schimbare în bine a echipei naţionale. Când întâlnim  adverdsari care nu sunt de primă mână avem probleme. Cred că va conta foarte mult şi grupa în care vom cădea”, a afirmat Popescu.

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Olandei, scor 3-0, într-un meci amical, disputat, marţi, pe Arena Naţională, ultimul pentru "tricolori" în 2017.

Golurile au fost marcate de Depay '47, Babel '57 şi De Jong '81.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.