Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a redus numărul posturilor de conducere de la 72 la 55, a declarat marţi, într-o întâlnire cu presa, noul preşedinte al instituţiei, Dumitru Chiriţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiectivul era să restructurăm activitatea ANRE. Nu s-au făcut disponibilizări, persoanele respective au fost încadrate pe alte funcţii, conform noii structuri organizatorice”, spune Chiriţă.

De asemenea, el afirmă că a fost înfiinţată o direcţie de reglementări tehnice, licenţe şi autorizaţii, de care se ocupa vicepreşedintele Henorel Florin Soreaţă.

ANRE are acum circa 280 de angajaţi.

De asemenea, preşedintele ANRE precizează că stocul minim de gaze a fost realizat conform deciziei ANRE.

”Stocul minim a fost stabilit de autoritate la 1,76 miliarde metri cubi gaze, dar planul a fost depăşit. Acum sunt în depozite 2,2 miliarde metri cubi gaze”, adaugă Chiriţă.

De asemenea, Ministerele Economiei şi al Energiei au anunţat săptămâna trecută că aprovizionarea cu gaze naturale, în sezonul rece, va fi asigurată.

Precizările vin după ce directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a declarat joi, în Comisia parlamentară de anchetă a activităţii ANRE, că stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii cinci ani şi că România va importa o cantitate mai mare gaze.

Pentru iarna trecută, 2016-2017, s-au înmagazinat 2,3 miliarde mc, din care au fost utilizate doar 1,8 miliarde mc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.