Poşta Română a demarat negocieri cu mai multe bănci, principalele discuţii vizând oferirea de servicii financiar-bancare în oficiile poştale, a declarat într-un interviu pentru News.ro Elena Petraşcu, numită luna trecută director general interimar al Postei Române, care subliniază că discută inclusiv despre instalarea primelor ATM-uri şi POS-uri în oficiile poştale, proiect ce speră să fie implementat anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem deja întâlniri cu băncile, am început deja să ne vedem cu câteva. Vrem servicii financiar-bancare şi vrem să vedem ce le putem oferi clienţilor. Vrem şi ATM-uri în oficiile poştale. Dorim totodată să instalăm POS-uri şi vrem să prestăm servicii financiar bancare”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Elena Petraşcu.

Conform legii, POS-uri trebuie să fie puse gratuit la dispoziţie de către bănci.

”Problema nu e aici, ci la comisionul pe care eu, Poşta, îl dau băncii pentru utilizarea POS-urilor în oficiile noastre. Vom pune pe site un anunţ cu condiţiile privind instalarea POS-urilor şi a ATM-urilor, cel mai probabil în ianuarie”, precizează noul şef al Poştei.

În ceea ce priveşte ATM-urile, băncile vor fi cele care vor plăti chirie pentru instalarea acestora în oficiile poştale

”Anul viitor ar putea fi instalate şi ATM-urile şi POS-urile”, spune Petraşcu.

De asemenea, compania negociază cu BEI pentru o linie de finanţare.

”Am avut discuţie cu BEI, iar banca studiază posibilitatea să ne acorde o linie de finanţare. Nu s-a decis suma încă. A existat în companie un referat privind necesităţile şi noi le-am spus că am avea nevoie de 100 milioane euro, pentru a ne redresa şi pentru dotări”, afirmă directorul general al Poştei.

Poşta speră totodată să acceseze fonduri europene, suma nefiind încă stabilită.

”În plus, facem propuneri către Ministerul Comunicaţiilor să modifice Ghidul solicitantului ca să devenim eligibili şi să putem accesa fonduri europene pentru rebranduirea oficiilor poştale”, menţionează Elena Petraşcu.

Aceasta este de părere că Poşta avea posibilitatea încă din 2014 să acceseze fonduri europene, însă conducerea de la acea vreme nu a făcut demersuri în acest sens.

”De la minister am aflat că în 2014 au existat discuţii şi întâlniri între conducerea Poştei de atunci (când director general era Alexandru Petrescu, n.r.) şi cea a ministerului. Li s-a spus că va fi modificat ghidul şi atunci şi că pot accesa fonduri europene. Însă nimeni nu a fost interesat. Dacă ar fi făcut acest pas atunci, Poşta era bogată acum”, punctează Petraşcu.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

Poşta Română este cel mai mare angajator din România, cu peste 25.000 de angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.