Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, care se pregăteşte pentru reacreditarea unităţii medicale, dorind ca aceasta să rămână la nivel 1A, la care este în prezent, a declarat, vineri, că standardele au crescut în ultimii ani şi există ”un decalaj între cerinţe şi realitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalul Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că unitatea medicală a intrat în linie dreaptă pentru reacreditare, care va avea loc între 12 şi 15 decembrie.

“Am trecut ultima turnantă privind viitoarea acreditare şi suntem în linia dreaptă. Între 12 şi 15 decembrie va avea loc reacreditarea spitalului, un lucru mai mult decât dificil, delicat, prin ceea ce se cere de către Agenţia Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. (...) Ne dorim să rămânem în categoria 1A, cum suntem şi acum. Între timp, faţă de acum cinci ani, standardele au crescut cu mult şi, din păcate, nu numai noi, ci şi alte spitale, nu ne bucurăm de nişte modificări simţitoare vizavi de structură, ci, din contră, e un decalaj vizavi de cerinţe şi realitate. Sperăm să trecem cu bine”, a afirmat managerul unităţii medicale. 

El a fost întrebat şi de problemele cu care se confruntă Spitalul Judeţean Constanţa, spunând că cele mai arzătoare sunt suprapopularea unor secţii, printre care Pediatria şi Neurologia, dar şi decalajul între secţii, unele fiind modernizate şi altele încă nu.

“Problemele cele mai arzătoare sunt legate de suprapopularea anumitor secţii, număr mic de paturi faţă de necesar, vedeţi Pediatria, Neurologia, Cardiologia, UPU, în egală măsură. De asemenea, decalajul între secţii vizavi de reparaţii, unele sunt modernizate şi trebuie să deblocăm acest lucru”, a explicat Cătălin Grasa.

El a menţionat că Spitalul Judeţean Constanţa este între primele cinci din ţară, având externaţi anul trecut 64.000 de pacienţi, iar la Unitatea de Primire Urgenţe s-au prezentat în aceeaşi perioadă de timp 140.000 de persoane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.