Locuitorii din Săvârşin, unde familia regală deţine un castel şi obişnuieşte să îşi petreacă sărbătorile de iarnă, se declară surprinşi şi întristaţi de neînţelegerile care au apărut în familie şi de “certurile de la televizor” cu fostul principe Nicolae, despre care localnicii au o impresie bună şi cred că ar trebui lăsat să-şi vadă bunicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea din Săvârşin a fost luată prin surprindere de neînţelegerile dintre fostul principe Nicolae şi familia regală, localnicii spunând că nu se aşteptau ca părţile să comunice prin intermediul presei, dezvăluind astfel “lucruri care trebuie să rămână în intimitatea famliei”.

Mai mulţi localnici au declarat pentru News.ro că “certurile dintre Nicolae şi familia sa vin într-un moment nepotrivit”, oamenii considerând că atenţia opiniei publice ar trebui să fie centrată asupra stării de sănătate a Regelui Mihai.

“Este foarte trist că regele e la pat, poate în ultimele clipe ale vieţii sale, iar familia sa se ceartă ca la uşa cortului la televizor. Am fost surprinşi să vedem imaginile cu nepotul regelui care nu este lăsat să intre să-şi vadă bunicul. Indiferent de neînţelegeri, familia regală nu trebuie să dea un exemplu atât de urât şi să nu-i permită lui Nicolae să-şi vadă bunicul în cele mai grele momente”, a spus pentru News.ro un pensionar care a lucrat la domeniul regal din Săvârşin în urmă cu 15 ani.

„Sunt tare necăjită pentru că nu înţeleg de ce nu îl primesc pe nepot în casă. E sânge din sângele lor, eu mi-s bătrână şi mă doare. Când am fost mică, am fost la biserică şi era acolo regina mamă, Elena. Am vrut să o ating şi când am sărit i-am lovit cu mâna ochelarii. Mi-a zâmbit cald, mi-a vorbit frumos, mi-a zis să merg la şcoală, să învăţ. Îmi pare foarte rău că acum văd treburile astea urâte, certurile de la televizor”, a spus o femeie din localitate.

„Nicolae venea şi el la Săvârşin şi se plimba prin comună, e un băiat bun, venea şi la biserică. Nu ştim cu ce a greşit de s-au supĂrat pe el, dar când regele e aşa de grav bolnav, cum să nu laşi un membru al familiei să îl vadă? Noi am învăţat că în astfel de momente trebuie să uiţi de neînţelegeri, iar familia să fie unită. Principesa Margareta şi Radu nu dau un exemplu bun oamenilor, e o ruşine ce fac”, a spus un alt localnic.

Oamenii din Săvârşin spun că se roagă la slujbele de la biserică pentru ca starea de sănătate a regelui să se îmbunătăţească.

„Ştim că e bătrân, dar sperăm că-l mai vedem o dată măcar. Tare am vrea să se facă mai bine şi să fie adus pe pâmânt românesc, să moară acasă. Că el nu venea la Săvârşin, venea acasă. Ani la rând şi-a făcut sărbătorile de iarnă cu noi, mergeam la castel cu colindul. Nu uităm că împărţea pachete săracilor din comuna noastră, e un om cu suflet mare”, a spus un alt bărbat.

Domeniul Regal de la Săvârşin include un castel construit în perioada 1650-1680. A intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001.

Lucrările de restaurare au fost încheiate în octombrie 2015, după opt ani şi o investiţie realizată cu fonduri private care a depăşit un milion de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.