Fostul director general al Yahoo, Marissa Mayer, şi-a cerut scuze, miercuri, pentru cele două breşe majore de securitate a datelor utilizatorilor companiei produse în 2013 şi 2014, ea dând vina pe agenţi ruşi pentru cel puţin unul dintre cazuri, în timpul unei audieri din Senatul SUA referitoare la numărul tot mai mare al atacurilor cibernetice împotriva unor companii americane importante, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca CEO, aceste furturi au avut loc în timpul mandatului meu, doresc să exprim scuze sincere fiecăruia dintre utilizatorii noştri”, a spus Mayer în comisia pentru comerţ din Senat.

La audiere au mai participat fostul director şi directorul interimar al companiei Equifax şi un director al grupului Verizon Communications.

”Din nefericire, în timp ce toate măsurile noastre au ajutat Yahoo să se apere cu succes de un baraj de atacuri din partea hackerilor privaţi şi sponsorizaţi de state, agenţi ruşi au pătruns în sistemele noastre şi au furat datele utilizatorilor”, a declarat Mayer.

Verizon, cel mai mare operator de servicii wireless din Statele Unite, a cumpărat în luna iunie majoritatea activelor Yahoo, în aceeaşi lună în care Mayer a demisionat.

Verizon a dezvăluit luna trecută că toate cele 3 milioane de conturi ale utilizatorilor au fost compromise în 2013, comparativ cu o estimare de peste 1 milion făcută în decembrie 2016.

În luna martie, procurorii federali au acuzat doi agenţi de spionaj ruşi şi doi hackeri că în 2014 au furat 500 de milioane de conturi Yahoo. A fost pentru prima oară când guvernul american a inculpat spioni ruşi pentru infracţiuni cibernetice.

Acuzaţiile au fost făcute pe fondul controverselor legate de posibila implicare a Kremlinului în piratarea informatică a alegerilor prezidenţiale americane din 2016 şi de posibilele legături între politicieni ruşi şi asociaţi ai preşedintelui Donald Trump. Rusia a negat că ar fi încercat să influenţeze în vreun fel alegerile din Statele Unite.

Yahoo a solicitat utilizatorilor să îşi schimbe parolele şi a luat măsuri pentru ca datele să fie mai sigure, a spus Mayer.

”Ştim acum că ofiţeri de securitate ruşi şi hackeri susţinuţi de statul rus au fost responsabili pentru atacurile complexe, sofisticate lansate împotriva sistemelor Yahoo”, a declarat Mayer.

Ea a mai spus că este nevoie de urmărirea agresivă a hackerilor pentru a le descuraja eforturile şi că şi cele mai bine protejate companii ”pot cădea victime ale acestor infracţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.