USR declanşează strângerea de semnături pentru o iniţiativă de revizuire a Constituţiei, astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată fi alese în administraţia locală, în Parlament sau în funcţia de preşedinte al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uniunea Salvaţi România iniţiază strângerea de semnături pentru o iniţiativă cetăţenească ce transpune în Constituţie cea mai importantă solicitare a românilor care au protestat anul acesta în stradă: fără penali în funcţii publice”, a anunţat preşedintele USR, Dan Barna, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a spus că USR consideră că se impune introducerea acestei interdicţii în Constituţie în contextul asaltului asupra Justiţiei pe care coaliţia PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 şi care a culminat după 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justiţiei ce subminează independenţa magistraţilor şi anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu.

“USR s-a opus cu toată forţa şi a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reuşit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliţiei PSD-ALDE de salvare a corupţilor. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această iniţiativă pentru a reuşi împreună să oprim asaltul asupra Justiţiei. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu îşi va permite să blocheze în Parlament o iniţiativă cetăţenească semnată de peste 500.000 de oameni, aşa cum a făcut-o până în prezent cu toate proiectele iniţiate de opoziţie pentru a curăţi politica românească”, a declarat Dan Barna.

Textul pe care USR vrea să îl introducă în Constituţie este: ”Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi prin hotărâri judecătoreşti definitive la pedeapsa închisorii pentru in fracţiuni săvârşite cu intenţie”.

”Acesta este un principiu important pentru ca România să nu mai fie un stat expus la capriciile unor persoane cu probleme penale, cum suntem în situaţia de faţă, pentru că având legislaţia doar pentru situaţia din Guvern, Liviu Dragnea spre exemplu este în conducerea Camerei Deputaţilor şi conduce după bunul plac România. Facem apel la organizaţiile civice şi la cetăţeni să susţină acest demers pentru a aduce în Parlament o iniţiativă cu 500.000 de semnături care să nu poată fi ignorată”, a mai spus liderul USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.