Pachetul de modificări fiscale trebuie revizuit, pentru că nu va aduce lucruri bune pentru administraţiile locale, ci, dimpotrivă, "ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile", a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, la finalul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea a spus că modificările fiscale nu vor aduce lucruri bune, ci, dimpotrivă, pentru că vor exista bani mai puţini la buget pentru investiţii.

"Am transmis şi în cadrul şedinţei AMR faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului Bucureşti, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puţini la buget pentru investiţii, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile", a declarat Firea.

Ea a spus că a solicitat o îmbunătăţire a acestui proiect şi a primit un răspuns pozitiv din partea premierului.

"De aceea, am solicitat o îmbunătăţire a acestui proiect şi mă bucur că am primit un răspuns pozitiv şi din partea premierului, care a înţeles că municipiile vor fi afectate şi doreşte să îmbunătăţească acest proiect”, a declarat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a susţinut că în Capitală situaţia este şi mai dificilă pentru că Bucureştiul contribuie la PIB-ul naţional cu 15 procente, iar în schimb primeşte prin realocare doar 0,7%.

Primarul Capitalei a mai spus că premierul i-a invitat marţi la Palatul Victoria pe reprezentanţii AMR. "Ne-a invitat mâine la o întâlnire la Palatul Victoria. Am făcut şi noi calcule, au făcut şi celelalte municipii şi cifrele sunt cam în acea zonă şi va fi un deficit mare de buget. Acest argument al excedentului bugetar că erau bani destul de mulţi care nu se mai foloseau la finalul anului de către primării - există cauze importante şi ele nu se referă la slabul management administrativ", a adăugat Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.