Peste 10.000 de oameni s-au strâns în mai multe oraşe din ţară şi protestează faţă de modificările la legile justiţiei. Oamenii scandează lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva ministrului Tudorel Toader. La Clij sunt peste 4.000 de manifestanţi, la Sibiu sunt peste 3.000, iar la Timişoara peste 2.000 de oameni participă la protest. În cele mai multe oraşe din ţară manifestanţii au pornit în marş pe străzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Buzău, circa 20-30 de persoane s-au adunat în Piaţa Dacia pentru a protesta împotriva proiectelor de modificare a legilor Justiţiei. Oamenii sunt supravegheaţi de jandarmi şi poliţişti locali. Deocamdată, nu scandează lozinci, atmosfera fiind liniştită.

La Focşani, circa 50-60 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, sloganul protestului fiind:”Focsani! Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”

Oamenii huiduie, dar strigă şi ”PSD, ciuma roşie” sau ”Jos Guvernul ”.

”La #Focşani, în Piaţa Unirii, oamenii vor să tragă un semnal de alarmă faţă de actuala guvernare care doreşte să subordoneze #Justiţia pentru închiderea dosarelor penale ale liderilor PSD – ALDE. Atacul la independenţa Justiţiei trebuie să înceteze, la fel cum trebuie să înceteze şi războiul distructiv pe care PSD şi ALDE îl duc împotriva economiei româneşti, împotriva oamenilor de afaceri şi contribuabililor oneşti din această ţară”, a scris duminică seară pe contul de facebook liderul PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma.

Peste 2.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei din Timisoara. S-au rostit discursuri şi s-au strigat lozinci precum: "DNA sa vină să vă ia”, "Parlament penal, marş la Tribunal", "Jos Tăriceanu, Dragnea si Dorneanu” sau ”Vrem Justitie, nu coruptie". 

Înainte de ora 20.00 s-a cântat imnul oraşului, melodia "Timişoara" a trupei Promusica, moment în care oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile. A urmat apoi un moment de reculegere pentru cei care si-au pierdut viata in tragedia de la Colectiv. De asemenea, protestatarii au cântat Imnul ”Deştreaptă-te române”.

La Galati, numărul protestatarilor a ajuns la circa 500 de persoane. Manifestanţii care s-au strans pentru inceput la Prefectura au pornit ulterior in mars pe principalele artere de circulatie ale orasului, strazile Domneasca si Brailei, ocupand prima banda de mers a masinilor. Ei ii indeamna pe trecatori si pe cei aflati in case sa li se alature, scandand "Iesiti din casa daca va pasa" sau "Veniti cu noi".

La un moment dat, a existat şi un incident care a produs confuzie in randul manifestantilor cand doi jandarmi s-a apropiat deun protestar aflat pe sosea si care risca sa fie accidentat de un troleibuz. La inceput, el a devenit usor recalcitrant, insa cand a inteles despre ce este vorba s-a linistit, fara ca pana la ora transmiterii stirii sa fie semnalate alte incidente.

Peste 300 de persoane protestează la Constanţa oamenii plecând într-un marş pe străzile şi bulevardele din oraş către sediul PSD după ce iniţial s-au întâlnit în faţa prefecturii Constanţa, ei scandând ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii”, ”Jos penalii”.

Oamenii s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa, scandând lozinci antiguvernamentale şi declarându-se împotriva modificărilor la legile Justiţiei.

Ei au plecat apoi intr-un marş pe străzile din oraş, scandând: PSD ciuma roşie,  Hoţii, hoţii, Jos penalii, Justiţia nu e oarbă, iar în fruntea coloanei se află un grup de persoane care ţine un banner pe care scrie Constanţa contează. Ţara nu a votat hoţia, voi nu sunteţi România.

Aproximativ 300 de persoane participă, duminică seară, la un protest şi la Alba Iulia aceştia pornind pe jos într-un marş pe străzile oraşului. Protestarii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”, ”Nu staţi la ferestre, ieşiţi la proteste”, ”Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură”, ”Justiţie, nu corupţie”, „DNA, să vină să vă ia”, „Dragnea şi ai lui sunt călăii neamului”, „Hoţii, hoţii, hoţii”.

Protestatarii s-au oprit pentru scurt timp în faţa Prefecturii Alba, iar apoi au pornit în marş pe cele mai importante străzi din municipiu.

La Sibiu, protestatarii au mers într-un marş pe bulevardul pietonal din centrul oraşului şi au revenit în Piaţa Mare. Numărul celor care participă la protest a ajuns la 3.000. Protestatarii au vuvuzele şi steaguri, dar şi pancarte pe care scrie ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie” şi ”România, trezeşte-te”. 

Numărul protestatarilor de la Iaşi a crescut la 1.500. Oamenii adunaţi în Piaţa Unirii din municipiu scandează lozinci împotriva PSD şi a ministrului Justiţiei Tudorel Toader. Totodată, manifestanţii susţin că ar trebui organizate alegeri anticipate, fiind nemulţumiţi că PSD nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală de anul trecut. După ora 20.00, protestatarii au plecat în marş pe străzile oraşului.

Peste 4.000 de protestatari s-au strâns şi la Cluj, oamenii strigând la "PSD, ciuma rosie" si "Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta!".

La Oradea peste 300 de oameni s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii din municipiul protestând faţă de dorinţa Guvernului de a modifica legile justiţiei. Oamenii scandează "Vrem justiţie, nu corupţie" şi au pornit pe jos într-un marş pe cele mai importante bulevarde şi străzi din municipiu. Pe traseu protestatarilor li se adaugă alte persoane. Una dintrea opririle de pe traseul coloanei de manifestanţi a fost în faţa sediului PSD Bihor unde au scandat lozinci împotriva PSD şi a Guvernului.

Oamenii spun că sunt nemulţumiţi că Parchetele devin suborodonate intereselor politice, iar în această săptămână senatorii au dat un aviz negativ unui proiect de lege care îi impiedică pe condamnaţii penal să ocupe funcţia de preşedinte al României. În acest fel, susţin protestatarii, Liviu Dragnea ar avea toate şansele să ajungă la Cotroceni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.