Carmen Dumitrache, director HR Telekom România, a vorbit în cadrul conferinţei "Provocările HR-ului în era gig economy", organizată de News.ro, despre managementul talentelor şi despre elementele care definesc talentul în HR. Ea spune că provocarea cea mai mare pentru HR este de a deveni agil, de a putea gândi mai mult în ceea ce poţi face mutându-te dintr-o zonă în alta rapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Managementul talentelor vs. managementul tuturor angajaţilor" a fost tema abordată de Carmen Dumitrache, care a prezentat în deschiderea dezbaterii contextul în care trăim.

"Contextul contează extraordinar de mult. Contextul se schimbă extrem de rapid. Cum erau lucrurile în 1970, apoi în anii 2000 şi din punct de vedere al workplace-ului, lucururi care în sine reprezintă o provocare. Trebuie regândite lucrurile învăţate despre HR destul de rapid", a spus directorul HR, care lucrează într-o organizaţie de 7.000 de oameni. 

Evoluţia digitală este o realitate, mai spune Carmen Dumitrache. "Mi se pare fascinant ca om de HR că ne trezim practic servind, oferind suport generaţiilor care au cu totul alte aşteptări (...) Este o schimbare de context informaţional, suntem bombardaţi de informaţii, adică avem provocări în a alege (...) Opţiunile pe care le avem, pe care le au angajaţii, reprezintă un element care aduce o anume complexitate. Dacă lucrurile se întâmplă foarte rapid, peste noi vine evoluţia digitală, există, o trăim. Şi a apărut problema: cum va fi angajatul nostru de mâine, fiind o realitate".  

Ce înţelegem prin talent? "Performanţa, care vine din anumite competenţe, care trebuie demonstrată, potenţialul pune nişte întrebări: pentru ce se întâmplă acum sau pentru ceea ce urmează în perioada următoare (...) Un ultim element în definirea talentului, la care am început să ne uităm foarte serios, este dorinţa de a demonstra", a explicat Carmen Dumitrache. 

Dacă ai talentele, ce faci cu ele? "Nu mai cred în engagement-ul clasic. Nu cred în programele acestea extrem de laborioase. E foarte greu să faci un unic program care să poată să-ţi dezvolte engagement-ul. Provocarea cea mai mare pentru HR este de a deveni agil, de a putea gândi mai mult în ceea ce putem face acum mutându-ne dintr-o zonă în alta rapid, pentru a putea avea oameni şi în alte zone, de digital, ş.a.m.d.. Trebuie luată decizia unde vrei să investeşti, astfel încât talentele tale să fie puse în valoare, iar engagementul general să fie la o zonă decentă", a afirmat directorul HR. 

"Piatra de temelie a tuturor programelor de engagement pe care ar trebui să le dezvoltăm este să le dai oamenilor un scop. Managementul într-o companie face diferenţa între succes sau nu", este concluzia ei. 

Conferinţa „PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY”. Strategii şi soluţii pentru managerii de HR” organizată de News.ro reuneşte specialişti în resurse umane, care discută despre principalele trenduri în HR în 2017, provocările pe care le aduce era “GIG ECONOMY” managerilor din domeniu şi cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR.

Conferinţa PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY vine cu un concept complex, evenimentul îmbinând paneluri, sesiuni de keynote şi un workshop susţinut de Michael Armstrong, unul dintre cei mai influenţi specialişti în HR din Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.