Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română a luat luni decizia de a rezilia contractul cu SC George Butunoiu Group SRL, privind recrutarea în vederea ocupării posturilor de director general şi director economic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hotărârea a fost luată în urma nerespectării criteriilor de selecţie impuse de Poşta Română”, anunţă compania, într-un comunicat.

Compania Naţională Poşta Română a semnat pe 23 august un contract prin care SC George Butunoiu Group SRL urma să recruteze personal pentru ocuparea a două posturi de conducere, în cadrul companiei.

”Conform prevederilor contractului, consultantul avea obligaţia legală de a efectua selectarea candidaţilor cu respectarea criteriilor stabilitate de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul CA, fără a exista posibilitatea legală de a modifica criteriile prevăzute în contract”, spun oficialii companiei.

Singura posibilitate de modificare a criteriilor de selecţie ar fi fost indicarea acesteia, în mod expres, atât in caietul de sarcini în baza căruia s-a atribuit contractul, cât şi în cadrul contractului propriu-zis, ceea ce a nu a fost menţionat, adaugă Poşta, în comunicat.

În principal, reprezentaţii Poştei Române au constatat că există diferenţe între modul de redactare al criteriilor de selecţie stabilitate prin contract şi aprobate de Consiliul de Administraţie, şi forma redactată şi publicată a anunţului de selecţie de către SC George Butunoiu Group SRL.

Poşta dă şi câteva exemple în acest sens.

De exemplu, potrivit criteriilor conform contractului, se cerea ”experienţă de cel puţin cinci ani în funcţie de administrare/conducere în companii cu valoare a activelor  de cel puţin 50 milioane euro sau cu o cifră de afaceri anuală de cel puţin 50 milioane euro şi care să fi fost profitabile în ultimii cinci ani”.

Cu toate acestea, în criteriile conform anunţului se cerea ”experienţă profesională de minimum zece ani, din care cel puţin cinci ani de experienţă în managementul de top în cadrul unor companii cu valoare a activelor de cel puţin 50 milioane euro sau cu o cifră de afaceri anuală cel puţin egală cu 50 milioane euro”.

Între criteriile solicitate potrivit contractului, se cerea totodată “experienţă în elaborarea şi implementarea de strategii de corporate turnaround, inclusiv optimizarea resurselor de real-estate şi umane, dezvoltarea şi reorganizare a activităţilor de distribuţie, logistică şi curierat, management, atragere de investiţii, modernizare, eficientizare companii, listare, creştere de capital etc.”

În schimb, în criteriile conform anunţului se cerea ”experienţă în elaborarea şi implementarea de strategii de dezvoltare, optimizare şi modernizare de companii, inclusiv optimizarea resurselor de real-estate sau umane, dezvoltare şi reorganizare a activităţilor de distribuţie, logistică sau curierat”.

Poşta Română este cel mai mare angajator din România, cu peste 25.000 de angajaţi.

Guvernul a aprobat în 27 septembrie Memorandumul privind ”Măsuri în vederea redresării activităţii Companiei Naţionale Poşta Română”.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.