Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat, miercuri, că până luni va fi rezolvată problema salariilor restante la societatea de termoficare din oraş, iar dacă directorul şi-a încasat la timp salariul este "o bilă neagră" pentru el. Muncitorii sunt decişi să protesteze şi joi în curtea societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a dat asigurări, miercuri, în urma protestului spontan declanşat de angajaţii societăţii locale de distribuţie a agentului termic, Calorgal, că oamenii îşi vor primi salariile.

"Până luni se vor remedia toate problemele din punct de vedere al salariilor, dar, cu siguranţă, va trebui să ne aplecăm mai mult asupra problemelor din cadrul societăţii. Pe de o parte, înţeleg că e o problemă de comunicare, pe de altă parte sunt ferm convins că există o proastă mangeriere a modului în care se comunică din ambele părţi. Prin urmare, acolo se vor remedia cât de curând toate problemele. În noiembrie, putem intra pe contract, iar lucrurile vor intra pe un curs normal", a spus primarul.

Referitor la faptul că muncitorii din cadrul societăţii susţin că directorii şi-au primit banii la timp, primarul a spus că, dacă acest lucru este adevărat, atunci este "o bilă neagră" pentru directorul Marian Alexandru.

De altfel, directorul Calorgal, Marian Alexandru, a declarat, la rândul său, că, de săptămâna viitoare, oamenii îşi vor primi salariile, din fonduri privenite din încasările care se vor face în curând. El susţine că nu şi-a încasat salariul pe ultima lună.

În continuare, pentru rentablizarea societăţii, directorul a anunţat că de anul viitor se vor face concedieri colective, deoarece nu au mai rămas decât foarte puţini clienţi şi, implicit, nu vor mai fi încasări mari.

"Va urma o concedire colectivă. Din calculele mele, societatea, din contractele pe care le avem în derulare, altele decât pentru livrare agent termic, vor rămâne 150 de oameni, din
460", a spus directorul Calorgal.

Pe de altă parte, liderul sindicatului din Calorgal, Cristinel Ciobotaru, a afirmat că acţiunea de protest demarată de angajaţi s-a încheiat, miercuri, în jurul prânzului, dar muncitorii sunt decişi să proteste şi joi.

În municipiul Galaţi sunt 98.000 de apartamente, însă doar circa 20.000 mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. 

Aproximativ două sute de angajaţi ai societăţii de distribuţie a agentului termic din municipiul Galaţi au protestat, miercuri, în curtea unităţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din septembrie. Oamenii au scandat împotriva conducerii şi susţin că directorii şi-au primit banii la timp.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.