Comisia de anchetă a alegerilor prezindeţiale din 2009 a decis marţi să-i invite săptămâna viitoare la audieri pe Elena Udrea, pe fostul angajat SRI Daniel Dragomir, pe fostul colonel de contrainformaţii militare Doru Paraschiv şi pe generalul Marian Hăpău, director în 2009 al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În contextul declaraţiilor publice făcute de anumite persoane care au fost invitate la Comisia SRI, am analizat şi am votat, în unanimitate, invitarea pentru săptămâna viitoare la audieri la Comisia de anchetă pentru alegerile din 2009 a doamnei Elena Udrea, a ofiţerilor Paraschiv - în baza declaraţiilor făcute aseară la 'Cotidianul', Dragomir şi Marian Hăpău, care la momentul respectiv era şeful serviciului de informaţii al Armatei. Totodată, au mai fost nişte discuţii cu privire la răspunsul venit de la SRI referitor la prezenţa celor doi angajaţi în sufrageria domnului Oprea şi am amânat discuţia pentru săptămâna viitoare", a anunţat preşedintele comisiei de anchetă, deputatul PSD Oana Florea.

Ea a adăugat că, până acum, a primit la comisie şase răspunsuri de la ministere cu privire la schimbarea şefilor de deconcentrate în perioada anterioară alegerilor prezidenţiale din 2009.

"Nu vă pot da informaţii foarte multe, pentru că ar însemna să mă antepronunţ pe raportul final, dar, din ce am văzut până acum, într-adevăr au fost modificări de şefi de deconcentrate făcute cam în aceleaşi zile - şi preavizul şi numirea pe post - în majoritatea judeţelor ţării. Dar mai sunt de venit - până la 22 de ministere câte sunt, mai avem de primit răspunsuri", a spus Florea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.