Antrenorul Darren Cahill consideră că înfrângerea suferită de Simona Halep în turul I al US Open a făcut-o pe sportiva română o jucătoare mai bună. El a explicat, într-un interviu acordat New York Times, că marele câştig după acel meci pentru Simona Halep este îmbunătăţirea serviciului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cahill a folosit şi foloseşte de mult timp sisteme de analiză şi informaţii statistice pentru a îmbunătăţi perfromanţele elevilor săi.

"Am folosit un sistem numit SportsCode, care descompune meciurile şi punctele individuale. L-am furat din fotbalul australian, de la echipa Port Adelaide, acum 20 de ani. M-a costat zece mii atunci, ceea ce însemna o avere, dar a meritat. Încă îl mai folosesc, dar probabil că din ce în ce mai puţin din cauza tuturor lucrurilor care sunt disponibile acum, cu statisticile şi informaţiile oferite de Hawk-Eye. Poţi să transmiţi mesajul tău mai uşor arătând Shot Spots şi câteva modele pe care le avem din numeloasele analize disponibile. De exemplu, după US Open, am făcut instantanee cu direcţia tuturor serviciilor Simonei, primul şi al doilea, unde le-a plasat ea la punctele importante. Nu avea habar că a trimis fiecare serviciu secund pe <forehand-ul> Mariei Şarapova. Aşa că a luat această informaţie cu ea şi cred că acea înfrângere a făcut-o o jucătoare de tenis mai bună. A mers şi a lucrat la serviciu patru săptămâni şi şi-a făcut serviciul mai imprevizibil, mai greu cu mai mult <spin> şi cu o mult mai bună direcţie", a declarat Cahill.

Australianul a reuşit să "urce" pe primul loc mondial trei jucători, pe Lleyton Hewitt, pe Andre Agassi şi pe Simona Halep. El spune că nu a putut folosi experinţa de la un jucător la altul şi că este mai dificil de antrenat fete.

"Cei trei jucători pe care i-am antrenat sunt total diferiţi. Nu există similarităţi pe care să le fi putut folosi de la unul la altul. Lleyton acea 12 ani când am început să lucrez cu el. Andre devenise o legendă încă dinainte să încep cu el şi Simona este o jucătoare care vine dintr-o cultură diferită, din România, cu o enormă presiune pe umerii ei de a învinge şi de a acea succes. Şi s-a descurcat incredibil de bine. De asemenea, cred că jocul feminin şi cel masculin, deşi evoluează pe aceleaşi dimensiuni şi e acelaşi set de linii albe, ei văd jocul diferit într-o mare măsură datorită factorului viteză, factorului putere, factorului rezistenţă. Jocul băieţilor este pentru mine un pic mai mult alb şi negru, iar jucătorii îl văd în acest fel. Ei pot asimila şi executa informaţia un pic diferit datorită acelor trei factori de care v-am vorbit. Fetele văd jocul cu mai multă culoare şi este un pic mai complicat. Trebuie să faci mai mult pentru a obţine lucruri finalizate, deoarece nu te poţi baza pe o anumită lovitură în mare măsură pentru a încheia meciurile şi din cauza asta vin destule emoţii şi nervozitate", a precizat tehnicianul

Simona Halep va fi cap de serie număul 1 la finala sezonului, Turneul Campioanelor, care va începe duminică, la Singapore, reunind cele mai bune opt sportive din 2017.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.