Taxa de solidaritate nu este o taxă nouă, ea fiind plătită şi până acum, şi ar urma să intre în vigoare, în actuala formă, începând din 1 ianuarie 2018, a declarat joi ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această taxă nu este o taxă suplimentară, am vazut speculatii că Guvernul ar institui o nouă taxă. A existat şi până acum această contribuţie. (...) Ea va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, este deja în circuitul de avizare”, a afirmat joi Mişa, la Parlament.

El a precizat că 90% din banii proveniţi din această taxă vor fi direcţionaţi către bugetul de stat, din care vor fi acoperite diverse solicitări bugetare, iar 10% vor fi folosiţi pentru susţinerea angajaţilor care se pot confrunta cu probleme precum intrarea în insolvenţă a angajatorului. Mişa a precizat că taxa nu poate fi eliminată, ea fiind aplicată în urma unei directive europene.

”Este o directivă europeană, nu poate fi eliminată. S-a avut în vedere să nu fie afectat salariatul şi să nu însemne o sarcină suplimentară a angajatorului. Această sumă e plătită de toţi contribuabilii”, a precizat ministrul.

Mişa a subliniat că angajatorii nu vor fi afectaţi, în contextul în care nivelul contribuţiilor va scădea. Ministrul consideră că, anul viitor, va exista o mai bună conformare din partea angajatorilor, iar Fiscul va avea rezultate mai bune în ceea ce priveşte colectarea taxelor şi reducere evaziunii fiscale.

Angajatorii vor fi plăti o ”taxă de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anunţat miercuri seară la Antena 3 ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, care a precizat că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amânată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.